Rafa Nadal nu participă la Roland Garros

0
540

Spaniolul Rafael Nadal a confirmat că nu va participa la ediţia de anul acesta a turneului de la Roland Garros, pe care l-a câştigat de 14 ori, inclusiv anul trecut. Supranumit “Regele Zgurii”, Rafael Nadal a câștigat 112 din cele 115 meciuri jucate la Roland Garros.

„Este imposibil să particip la Roland Garros. După mulți ani, nu voi putea fi acolo. Îmi va lipsi orașul, vă imaginați cât de dificil este. Nu este o decizie luată cu mintea, ci de corpul meu. Nu am intenția de a juca în lunile următoare. Realitatea este că, în ciuda victoriilor obținute în ultimii ani, lucrurile nu au fost atât de bune. Dacă nu ești fericit, ajunge să îți afecteze viața personală. Așteptam cu drag turneul de la Paris, dar nu am reușit să ajung la nivelul dorit”, a spus Rafael Nadal, care a adăugat că 2024 va fi ultimul în circuit pentru el.

Rafael Nadal n-a mai jucat din 18 ianuarie 2023, în turul doi la Australian Open, când a fost învins de către americanul Mackenzie McDonald, meci în care ibericul s-a accidentat.