S-a semnat al patrulea contract de lucrări pentru Isvarna II

0
402

Un nou contract de execuție lucrări s-a semnat astăzi, 19 mai 2021, la Compania de Apă Oltenia pentru Isvarna II. Este vorba despre DJ-CL-21-Reabilitare conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II, Tronson V, cel de-al patrulea dintre cele șase contracte în care a fost împărțită această investiție.

Lucrările prevăzute în contractul DJ-CL-21 se vor desfășura în județul Dolj, în localitățile Coțofenii din Față, Almăj și Ișalnița.

Contractul a fost adjudecat de Asocierea S.C. CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. (lider de asociere) – S.C. GRUP PRIMACONS S.R.L, la o valoare de 52.891.863,39 lei (fără TVA).

Conform prevederilor contractuale, antreprenorul va realiza conectarea noii conducte la conducta de aducțiune existentă în zona localității Ișalnița. “Este o investiție strategică nu doar pentru Craiova, ci și pentru județele Dolj și Gorj, prin care vom asigura comunităților din aceste zone apă de cea mai bună calitate. Ne bucurăm că s-a semnat cel de-al patrulea contract, iar lucrurile se mișcă foarte bine și pe contractele aflate deja în derulare. Pe acest ultim tronson semnat astăzi, se vor realiza lucrări de construcție, inclusiv pentru diverse supratraversări și subtraversări de drumuri naționale, cale ferată, drumuri secundare, conducte și cabluri edilitare, desfaceri și refaceri de structuri rutiere. Durata de execuție prevăzută în contract este de 36 de luni, dar sper că și de această data, lucrările se vor derula mai repede decât sunt programate în grafice. În anul 2023, toată Craiova va fi alimentată cu apă de izvor”, a declarat primarul Lia-Olguța Vasilescu.

Aducțiunea va fi realizată din tuburi poliesterice armate cu fibră de sticlă, cu diametrul nominal de 1200 mm. Pe traseul aducțiunii sunt prevăzute cămine de vane cu rol de izolare, golire, aerisire-dezaerisire.

Contractul prevede lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune a acestora, dar și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în perioada de garanție. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de luni, iar perioada de garanție este tot de 36 luni.

Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, este varianta care va asigura apă potabilă de munte pentru Craiova și alte 6 localități din Dolj, precum și pentru Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni din județul Gorj.

Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri și, pentru un bun control, a fost împărțită în 6 contracte de lucrări.

“Coridorul” pe unde va trece Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova înseamnă o suprafață totală de peste 215 hectare, suprafață care a fost trecută în proprietatea publică a județului Dolj.