Colegiul Naţional “Carol I” , la ceas aniversar

0
815

Astăzi, în cadrul manifestărilor organizate de celebrarea a 195 de ani de la înfiinţarea actualului Colegiu Naţional “Carol I”, care a avut loc pe 20 mai, întărită şi printr-un Decret Regal,  al Regelui Carol I,  au avut loc două evenimente de importanţă majoră. Astfel, grupele de la clasele pregătitoare, conduse de prof. Isabella Nica, au depus o coroană de flori la momunentul Regelui “Carol I”, iar elevii claselor a IV-a, coordonate de prof. Ecaterina Bogdan, au înălţat baloane , cu diverse mesaje, în acelaşi loc.

Colegiul Naţional “Carol I” este în plină sărbătoare. În urmă cu 195 de ani, se puneau bazele actualei instituţii de învăţământ preuniversitar craiovean, una care a dus faima României peste tot în lume. Data de 20 mai este edificată şi printr-un Decret Regal, emis de Regele Carol I. Ţinând cont de această dată istorică, întreaga săptămână a fost dedicată celebrării Colegiului. “Suntem la ceas aniversar, pe care îl onorăm. Astăzi, 19 mai, avem două evenimente. Primul, cel prin care copiii din clasele pregătitoare, îndrumaţi de prof. Isabella Nica,  au depus o coroană de flori la monumentul Regelui Carol I. Al doilea, este unul prin care elevii claselor a IV-a, coordonaţi de prof. Ecaterina Bogdan, au înălţat baloane cu mesaje deosebite. Dar, fiind la ceas aniversar, doresc să spun că ne bucurăm pentru faptul sediul nostru va intra în reabilitare şi, de asemenea, avem proiecte europene în derulare, destinate atât elevilor, cât şi cadrelor didactice. Aici, la “Carol I”, cu toţii suntem o familie”, a precizat prof.  Daniel Ion, directorul instituţiei de învăţământ.

“Performanţa face tot timpul diferenţa”

Copiii au fost foarte entuziasmaţi , atât la depunerea coroanei, cât şi la cea de-a doua manifestare, cea a înălţării unor baloane cu heliu, având diverse mesaje. “Pentru noi, data de 20 mai este una foarte importantă, de aceea purtăm respect pentru înaintaşi şi ne dorim să ducem mai departe performanţele. Prin aceste baloane, evenimentul fiind denumit “Arc peste timp”, prin participarea generaţiilor. Motto-ul nostru este “Performanţa face tot timpul diferenţa”. Vreau să vă spun că, şi în online, copiii s-au descurcat foarte bine. Astăzi, avem alături de noi şi foşti elevi, iar unul dintre ei este ambasadorul sprtului , unul dintre cei mai dragi elevi ai mei, Silviu Lung jr. “, a spus prof. Ecaterina Bogdan.

Silviu Lung jr. , alături de copii

Silvică a fost înconjurat de copii, cărora le-a oferit autografe, ba pe tricouri, ba pe şepcuţe, ba … După încherea sesiunii de semnături, acesta a vorbit şi în faţa reprezentanţilor mass – media: “Sunt bucuros că mă aflu aici, iar de doamna Bogdan mă leagă o istorie întreagă. Este o experienţă pentru mine şi îi văd pe copii plini de viaţă. Sunt mici, sunt simpatici, iar ei trebuie să se joace, la această vârstă”. Vrând – nevrând, s-a atins şi poroblema fotbalului. “Sunt deocamdată în Turcia, mai am contract un an de zile, şi vom vorbi după aceea. La Craiova, am prieteni în ambele tabere, nu înţeleg acest conflict, care nu îşi are rostul, iar de Adrian Mititelu mă leagă o prietenie şi sper să scape de toate problemele. În ceea ce priveşte retragerea de la Naţională, am considerat că aşa este cel mai bine, gândindu-mă şi la familie”, a mai spus Silvică.