Campionatul European de Securitate Cibernetică 2020 : 31 de tineri vor face parte din lotul preliminar al României

0
124

Aproape 180 de tineri pasionaţi de securitate cibernetică au participat, timp de două zile, pe 9 şi 10 mai a.c, la faza naţională de selecţie a lotului României pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică 2020 ce va avea loc la Viena, în luna noiembrie, conform datelor postate pe pagina competiţiei interne. Aşa cum am menţionat într-un articol anterior : https://cvlpress.ro/16.05.2020/s-a-desfasurat-faza-nationala-de-selectie-a-lotului-romaniei-pentru-campionatul-european-de-securitate-cibernetica-2020/, dintre aceştia au fost selectaţi un număr de 31 de tineri pasionaţi de securitate cibernetică, care vor face parte din lotul preliminar al României.

Competiţia nu se încheie aici. Din cei 31 de tineri selectaţi, doar 10 vor participa în noiembrie şi vor reprezenta România, la Campionatul European de Securitate Cibernetică (European Cyber Security Challange – ECSC) de la Viena. “Ca finalişti au fost selectaţi 31 de tineri, 15 juniori şi 16 seniori, pasionaţi de securitate cibernetică. Competiţia naţională se desfăşoară în două stadii. După procesul iniţial de preselecţie online va urma o etapă suplimentară, în care tinerii vor fi testaţi în competiţii de tip CTF (online) şi, ulterior, antrenaţi pe parcursul unui bootcamp, prin exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering şi abilităţi de prezentare. La faza finală a competiţiei, fiecare ţară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenţi: cinci din categoria de vârstă 16 – 20 de ani, respectiv cinci din categoria de vârstă 21 – 25 de ani”, se menţionează pe site-ul competiţiei naţionale.

Agenţia Europeană pentru Securitate Cibernetică , care este de fapt, iniţiatorul Campionatului European de Securitate Cibernetică, oferă oportunitatea câte unui concurent din echipele clasate pe primele două locuri la faza finală a #ECSC2020 de la Viena să efectueze un stagiu plătit, de maxim 12 luni, în cadrul Agenţiei. omânia a câştigat, în premieră, titlul de campioană europeană la competiţia European Cyber Security Challenge 2019, care a avut loc în perioada 9-11 octombrie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, asta după ce la două dintre ediţiile anterioare ale concursului (2016 – în Germania, la Dusseldorf, şi 2017, în Spania, la Malaga), naţionala noastră s-a clasat pe poziţia a II-a.