Razie de amploare în Calafat şi localităţile învecinate

0
289

Lucrători ai structurilor operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au organizat, în cursul zilei de ieri, o acţiune în sistem integrat, pe raza de competenţă a oraşului Calafat, pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi în scopul diminuării riscului rutier şi a fenomenului infracţional, la care au participat toţi lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat.

Pentru creşterea eficienţei, dispozitivul rutier a cuprins lucrători din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, Formaţiunea Rutieră Băileşti, o grupă de „mascaţi” din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, Serviciului de Ordine Publică, dar şi lucrători de poliţie ce au calitatea de poliţist rutier din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Cetate şi Secţiei de Poliţie Rurală nr. 10 Poiana Mare.

Poliţiştii care au participat la acţiune au controlat 428 de autovehicule şi au legitimat 520 de persoane, iar pentru cele 130 de abateri de natură contravenţională constatate s-au aplicat amenzi în sumă de 75.400 lei, dintre care: 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 32 pentru neportul centurii de siguranţă, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 6 permise de conducere (3 pentru depăşirea vitezei regulamentare, 1 pentru depăşire neregulamentară, restul pentru alte abateri ) şi au retras 9 certificate de înmatriculare. În plus, oamenii legii au constatat 6 infracţiuni pentru care au întocmit dosare de cercetare penală, după cum au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj.

În timpul raziei, a fost depistat un bărbat de 49 de ani, din Craiova, în timp ce conducea o autoutilitară pe D.N. 56, în localitatea Basarabi, având o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-au recoltat mostre biologice şi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Un alt bărbat, de 31 de ani, din comuna Desa, a fost prins în timp ce conducea, pe DJ 553, în comuna Desa, un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, autoturismul era neînmatriculat în circulaţie şi avea montate numere false de înmatriculare. Şi în acest caz s-au recoltat mostre biologice şi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.