Contestaţie respinsă la Curtea de Apel Craiova! / Începe procesul reţelei de braconieri sprijinite de trei poliţişti de frontieră doljeni

0
88

Procesul poliţistului de frontieră arestat în octombrie anul trecut pentru protejarea şi coordonarea unei reţele de braconieri urmează să înceapă. Curtea de Apel Craiova a respins, miercuri, ca nefondată, contestaţia făcută de inculpat împotriva hotărârii din 20 martie a Tribunalului Dolj prin care s-a dispus începerea judecării cauzei. Agentul, împreună cu doi colegi care i-au fost complici, furnizându-i informaţii care să-l ajute să-şi ferească protejaţii, dar şi braconierii pe care i-a ajutat, în total nouă inculpaţi, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj într-un dosar vizând comiterea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, braconaj, folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi complicitate la aceste infracţiuni.

frontieraMagistraţii de la Curtea de Apel Craiova au respins, miercuri, 17 mai a.c., contestaţia formulată de Aurel Iovan, poliţistul de frontieră doljean arestat în octombrie anul trecut pentru protejarea şi coordonarea unei reţele de braconieri, împotriva hotărârii din 20 martie a.c. prin care Tribunalul Dolj a dispus începerea procesului în cazul său şi a complicilor săi: „Respinge contestaţia formulată de inculpatul Iovan Aurel, ca nefondată. Obligă inculpatul contestator la 100 lei cheltuieli judiciare statului. onorariul avocaţilor din oficiu rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu azi 17 mai 2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Hotărârea fiind definitivă, judecătorii de la Tribunal urmează să stabilească acum primul termen de judecată. În hotărârea atacată de Iovan, judecătorii Tribunalului Dolj au constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi au dispus începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Iovan Aurel, Şarlă Florin, Ozunu Alexandru Ovidiu, Bărbulescu Cosmin Bogdan, Balaci Nicolae, Grecu Gheorghe Cătălin, Andrei Sorin, Tătoiu Florin Valentin, Bozgan Gigi.

curtea de apelReamintim că, pe 9 ianuarie a.c., s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au trimis în judecată pe cei nouă inculpaţi, iar acum dosarul a ieşit din camera preliminară. În urma unei anchete complexe, desfăşurată de procurori împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, s-a stabilit faptul că, în perioada iunie – octombrie 2016, Balaci Nicolae, Şarlă Florin, Ozunu Alexandru Ovidiu şi Bărbulescu Cosmin Bogdan s-au deplasat în zona Bistreţ, judeţul Dolj, unde, pe timpul nopţii, au braconat prin împuşcare mistreţi şi iepuri, acest lucru întâmplându-se pe timpul executării serviciului de către agentul de poliţie Iovan Aurel care avea în competenţă zona respectivă.

Agentul de poliţie facilita braconierilor accesul în perimetrul fondului cinegetic, iar după ce aceştia împuşcau animalele sălbatice, le asigura părăsirea în siguranţă a zonei, pentru aceste facilităţi Iovan Aurel primind ulterior foloase necuvenite, respectiv vânat braconat, în valoare de aproximativ 2.500 euro. Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au mai stabilit că agentul Aurel Iovan a fost sprijinit şi de doi dintre colegii săi, Cătălin Gheorghe Grecu şi Sorin Andrei, care i-au oferit informaţii secrete de serviciu sau nepublice, pentru ca protejaţii săi să nu fie prinşi.