Atenţie la valabilitatea cărţilor de identitate! / Alegerile locale parţiale din Craiova şi Işalniţa se apropie

0
81

evidenta populatieiÎn contextul alegerilor locale parţiale ce se vor desfăşura în data de 11 iunie 2017, în municipiul Craiova şi în comuna Işalniţa, Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj le reaminteşte cetăţenilor din cele două localităţi faptul că exercitarea dreptului constituţional de vot poate fi făcută în baza unuia dintre următoarele acte de identitate valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau buletinul de identitate. Prin urmare, oamenii sunt îndrumaţi să-şi verifice valabilitatea actului de identitate, iar dacă aceasta a expirat, să meargă la serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor pe raza căruia domiciliază pentru preschimbare.

Cetăţenii din localităţile Craiova şi Işalniţa sunt sfătuiţi de conducerea Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj să verifice dacă deţin acte de identitate sau dacă deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat – data la care expiră actul de identitate este ziua de naştere. Iniţiativa vine ca urmare a apropiatelor alegeri locale parţiale ce se vor organiza pentru ocuparea funcţiilor de primar în municipiul Craiova şi comuna Işalniţa.

Vizaţi: cei din Craiova şi Işalniţa

carti de identitatePersoanele care domiciliază pe raza celor două localităţi şi care au pierdut actul de identitate sau deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat se pot prezenta la ghişeele serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor pe raza căruia domiciliază, respectiv la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor a municipiului Craiova cu sediul în municipiul Craiova, strada Unirii nr. 45, sau, după caz, la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a  Persoanelor Işalniţa, cu sediul în comuna Işalniţa, strada „Preot Grigore Ţolescu” nr. 22, în vederea depunerii cererilor pentru eliberarea actelor de identitate şi a documentelor necesare.

„Cererea de eliberare a actului de identitate va fi pusă la dispoziţie de personalul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor şi trebuie să fie însoţită de următoarele documente: certificatul de naştere, original şi copie; certificatul de căsătorie, în cazul persoanelor căsătorite sau al soţului supravieţuitor, original şi copie; hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă/certificatul de divorţ,  după caz, original şi copie; certificatul de deces al soţului/soţiei decedat/decedate, în cazul soţului supravieţuitor,original şi copie; certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, după caz, original şi copie; documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie; actul de identitate; cartea de alegător(dacă este cazul); chitanţa reprezentând contravaloarea actului de identitate”, a precizat Mihai Ciprian Bobocică, director executiv al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj.

Carte de identitate provizorie, pentru cei fără documentele solicitate

carti de identitate 1Cererile însoţite de toate documentele prevăzute de lege vor fi soluţionate prin eliberarea de cărţi de identitate, iar în cazul persoanelor care din diverse motive nu pot prezenta toate documentele vor fi eliberate cărţi de identitate provizorii cu valabilitate de un an.

  „Contravaloarea documentelor de identitate – 7 lei în cazul cărţii de identitate şi 1 leu în cazul cărţii de identitate provizorii – se achită la sediul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor pe raza căruia solicitantul are domiciliul ori la structura de taxe şi impozite din cadrul Primăriei în subordinea căreia funcţionează serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor”, a mai specificat Mihai Ciprian Bobocică.

  Pentru informaţii suplimentare sau sesizarea unor situaţii deosebite, persoanele se pot adresa serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor în a cărei rază de competenţă îşi au domiciliul sau pot contacta Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj, la numerele de telefon: 0351.43.70.38 sau  0351.43.70.39.

Primăria Craiova se pregăteşte tehnic

Municipalitatea craioveană a lansat în SEAP o notificare cu nr. 93179 pentru achiziţie de materiale pentru desfăşurarea alegerilor locale parţiale. Se vor achiziţiona tuşiere metalice – 692 de bucăţi; flacoane cu tuş – 865 bucăţi; etichete format A5 – 5 topuri; pixuri – 1.557 buc., dosare plic culoare alb A4 – 1.100 buc.