Viitorul ambasador britanic în România studiază intensiv româna şi a învăţat primul banc sec

0
67

Paul Brummell, care va veni la Bucureşti în august pentru a-şi prelua mandatul de ambasador al Marii Britanii, anunţă pe Twitter că se pregăteşte pentru misiunea sa studiind limba română, diplomatul învăţând şi primul banc sec.

Numit succesor al lui Martin Harris în postul de ambasador al Marii Britanii încă din iulie 2013, diplomatul Paul Brummell, pe atunci în misiune în Barbados şi Estul Caraibelor, s-a întors la Londra în noiembrie şi s-a apucat de învăţat limba română pentru a fi pregătit când va veni la Bucureşti, în august. Prima postare pe Twitter privind lecţiile de limba română datează din 12 decembrie, când Brummell preciza că a învăţat cum se spune “to joke” în română. De Crăciun şi de Anul Nou, Paul Brummell a transmis felicitări atât în engleză, cât şi în română: “Merry Christmas everyone! Crăciun fericit tuturor!”, respectiv “Happy New Year! La mulţi ani!”.

În ianuarie, diplomatul preciza că a învăţat că “tulips” se traduce prin “lalelele”. “Poezia gramaticii”, comenta Brummell. În februarie, Paul Brummell nota că se pune la punct cu “false friends”. Ultima postare privind lecţiile de limba română se referă la primul banc sec învăţat: “Ce are patru picioare şi poate zbura? Două păsări”.

Pe lângă lecţiile de limba română, diplomatul a fost de mai multe ori la Centrul Cultural Român, la ICR, la concertele unor pianişti români şi a discutat cu studenţi şi oameni de afaceri din România despre valorile europene. Totodată, Brummell a felicitat, pe Twitter, România pentru aniversarea a 10 ani de NATO şi a salutat victoriile Simonei Halep în turneele de tenis. Fostul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat, la 13 aprilie, la Pro TV, că succesorul său în acest post, Paul Brummell, va învăța limba română la Iași, după cum l-a sfătuit, înainte de preluarea mandatului în această vară.