„Mediul de azi pentru ziua de mâine” – concurs de creație pentru copiii și tinerii craioveni

0
158

Din dorinţa de a promova în rândul tinerilor un mod de viaţă în armonie cu mediul înconjurător, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a lansat, recent, concursul de creaţie cu tema „Mediul de azi pentru ziua de mâine”, dedicat Zilei Mondiale a Mediului (5 Iunie). Competiția se adresează copiilor și tinerilor și va desfăşura pe trei secţiuni (6-9 ani, 10-14 ani şi 15-18 ani). Pot fi înscrise în concurs creaţii realizate din materiale reciclabile (hârtie, plastic, sticlă, alte materiale), dar şi colaje pe aceeaşi temă.

Lucrările vor fi aduse la sediul Casei de Cultură (Craiova, strada „Traian Demetrescu” nr. 31) până la data de 30 mai a.c., ora 16.00. Pentru validare, acestea trebuie să fie însoţite de o fişă care să conţină numele, prenumele, vârsta, adresa, numărul de telefon şi adresa de e-mail ale concurentului. Juriul care va analiza creațiile va oferi premii constând în diplome pentru toți participanții și în bani câştigătorilor la fiecare dintre cele trei secțiuni, după cum urmează: locul I – 100 lei, locul al II-lea – 70 lei, locul al III-lea – 50 lei, două menţiuni a câte 40 lei fiecare.

Festivitatea de premiere va avea loc pe data 5 iunie, ora 14.00, la sediul instituţiei. Cei interesați pot solicita detalii la numărul de telefon 0351.41.33.69 ori la adresa de e-mail  casa_cultura_traian_demetrescu@yahoo.com.

Ziua Mondială a Mediului (Ecologiei) a fost instituită în anul 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 iunie a fiecărui an şi constituie un prilej pentru instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, asociaţiile de tineri, organizaţiile non-guvernamentale, întreprinzători, industriaşi, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune, menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.