Război în Ucraina: O înfrângere pentru Kiev este posibilă, fără ajutor suplmentar

1
179

Şeful CIA, Bill Burns, în timpul unui discurs la Centrul „George W. Bush” a avertizat, ieri, că Ucraina ar putea pierde războiul împotriva Rusiei, până la sfârşitul anului, dacă SUA nu îi oferă mai mult ajutor militar. Avertismentul directorului CIA, Bill Burns, a venit cu două zile înainte de un vot programat sâmbătă, în Camera Reprezentanţilor, cu privire la un pachet de 61 miliarde dolari, în sprijinul Ucrainei, în principal militar, după luni de blocaj politic. „Fără ajutor suplimentar, situaţia este mult mai gravă. Riscul este real ca Ucraina să piardă pe câmpul de luptă până la sfârşitul anului sau cel puţin pentru ca preşedintele Vladimir Putin să fie în măsură să dicteze termenii unui acord politic”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peşkov, referindu-se la ajutorul SUA pentru Ucraina, a declarat că „acest lucru nu poate influenţa în niciun fel evoluţia situaţiei pe front”. Unde nu se va schimba nimic.

 

1 COMENTARIU

 1. Viesparul evreiesc care conduce SUA a ajuns la turbare!
  NU! pentru un stat palestinian- membru ONU, DA unui ajutor fără sfârșit Ucraninei și Israelului pană la căderea hegemonului în infern, înlăturarea adversarilor politici de pretutindeni ,inclusiv din rîndul schizofrenicilor politicieni americani,asta e adevărata,,democrație ” americană!
  Într-un articol publicat de Erick Striker ( Joseph Jordan pe numele lui adevărat și considerat un neo-nazist de statul profund) scria :
  ,, Ceea ce Statele Unite concep ca democrație a scăzut acum la nivel global pentru al 20-lea an consecutiv. Discursul american în relațiile externe a devenit mai mercenar și mai vicios, bazându-se tot mai mult pe amenințările cu sancțiuni economice, intervenții militare sau compromisuri semnificative pentru a se conforma. Unii au observat că „globalizarea” este în adevăr americanizare și toți ar fi de acord că globalizarea este în retragere rapidă.

  Conversațiile critice la adresa hegemoniei americane au ieșit din tradiția de stânga stilizată pentru a deveni mainstream și pragmatice, inclusiv în națiunile considerate sigure pe orbita Washingtonului. Printre aceste voci în ascensiune se numără și adepții liberalismului, care încep să-și exprime opoziția față de influența Washington, California și New York pe propriile lor meleaguri în termeni anticolonialisti. Noua carte a profesorului englez Angus Hanton -,,Vassal State”- susține că finanțatorii și multinaționalele americane jefuiesc economia Marii Britanii și au erodat total suveranitatea națiunii. Emmanuel Todd, un evreu ferm dedicat idealurilor liberale, a publicat o carte de succes – ,,La Défaite de l’Occident”- care avertizează Franţa că este iminentă căderea ordinii americane . Eminentul economist american Michael Hudson și academicianul norvegian Glenn Diesen exprimă sentimente similare .

  Cu alte cuvinte, Statele Unite nu impun nici admirație, nici respect, ceea ce duce la o dependență crescută de puterea dură, care are ca efect multiplicator creșterea resentimentelor globale. Creșterea fără precedent a Chinei oferă o poartă către prosperitatea economică și inovația tehnologică, fără a fi forțată să îmbrățișeze toate valorile nihiliste și neintuitive ale Americii, a subminat puterea morcovului (accesul la dolari americani puternici). Pe măsură ce națiuni precum Rusia și Iran întâmpină direct amenințările militare ale Washingtonului și își verifică ambițiile globale, frica de băț se estompează…

  Washington l-a amenințat inițial pe popularul președinte salvadorian, Nayib Bukele, cu sancțiuni pentru reprimarea criminalității sale, acum lăudate la nivel internațional. SUA, care au început să se refere la Bukele drept noul Hugo Chavez, au fost zădărnicite atunci când liderul salvadorian a răspuns la atac deschizând ușa Chinei și semnalând sprijinul pentru Rusia . Acest lucru a dat peste cap Washington, care a ajuns să învețe să trăiască în loc să riște să i se spună să iasă. Biblioteca Națională din El Salvador, o unitate educațională modernă impresionantă, care este bijuteria coroanei guvernului Bukele, a fost construită ca un semn al prieteniei de către China.

  În Ungaria, pârghia Washingtonului și Bruxelles-ului pare să scadă. Luna trecută, David Pressman, ambasadorul evreu gay al Americii în statul membru NATO, a ținut un discurs jurând că va pedepsi și doborî guvernul ales popular al lui Viktor Orban. În discursul său, Pressman a declarat : „În timp ce guvernul Orbán ar dori să aștepte guvernul Statelor Unite, Statele Unite cu siguranță nu vor aștepta administrația Orbán. În timp ce Ungaria așteaptă, vom acționa.”

  Orban a ridicat din umeri aceste amenințări prin creșterea drastică a legăturilor sale economice cu China și Rusia. Orban a înfuriat fracțiunea pro-americană din parlamentul său, susținând extinderea unei universități chineze în Ungaria și semnând un contract cu Rusia pentru construirea unei centrale nucleare în țară. Alți „haiduci” regionali, cum ar fi Bulgaria și Slovacia, urmează exemplul . Dacă beneficiile economice și militare ale existenței în NATO sau în Uniunea Europeană nu mai justifică amestecul necruțător al actorilor străini, este o chestiune de timp înainte ca aceste națiuni să părăsească aceste alianțe.

  Un alt eșec major pentru diplomația americană are loc în regiunea Sahel, bogată în resurse, din Africa. Națiuni precum Mali și Burkina Faso au dat afară Franța și SUA, optând în schimb pentru sprijin militar din partea Grupului Wagner al Rusiei și parteneriate economice cu China. Ciad, ultima națiune africană care găzduiește o prezență militară franceză, se îndepărtează spre Rusia și China, chiar dacă guvernul Macron le roagă să rămână”.
  (Prăbușirea Imperiului American, Partea a III-a: Diplomație și putere moale
  ERIC STRIKER • 17 APRILIE 2024).

  Mă întreb de ce România e întotdeauna contra curentului ? Am fost aliați cu în primul și al doilea război mondial cu perdanții pentru ca apoi, precurvia politică a României să treacă umilită, de partea învingătorilor !
  Ucraina este un bun exemplu de care politicienii români trebuie să țină seama în zilele noastre!

Comments are closed.