Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : “Măsurile luate sunt pentru protecţie, nu sunt împotriva drepturilor omului”

0
378

Luna trecută s-a împlinit un an de când suntem în plină pandemie și au început restricţiile. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu consideră că pericolul încă nu a trecut şi încă avem de traversat această criză și din păcate industria farmaceutică nu a reușit să găsească până acum un tratament pentru acest virus. Deputatul european mai spune că în surprinde acest lucru având în vedere forţa de cercetare a acestei industrii. “Să sperăm însă că situația se va îmbunătății. Este bine că avem vaccinuri, că au început campaniile de vaccinare. În unele state campania de vaccinare merge mai bine, cum este și cazul României, în altele mai puțin bine. Deși un pic cam târziu, este totuși bine că industria europeană se mobilizează pentru a produce vaccinurile și sper că așa cum s-a preconizat, vom avea destul de repede un număr foarte mare de vaccinuri, care va permite vaccinarea a peste 75% din populația Uniunii”, a subliniat Marian Jean Marinescu.

Comisia Europeană putea face mult mai mult

Europarlamentarul român consider totuşi că este cam târziu, pentru că vaccinurile produse în Uniunea Europeană sunt dezvoltate cu bani europeni, deci Comisia Europeană ar avea un argument pentru a propune ca state precum Franța sau Germania, care au fabrici în care pot produce vaccinuri, să preia producția de vaccinuri anti Covid, chiar dacă companiile producătoare ale acestor vaccinuri nu au fabrici de producție în aceste țări. “În mod clar, Comisia Europeană putea face mult mai mult. Și în special comisarul Breton, care încă de la început a ridicat semne de întrebare privind posibilitatea de a gestiona un portofoliu atât de mare, precum cel de care este responsabil. Încă de anul trecut, producția de ventilatoare putea fi mult mai eficient organizată”, a mai spus deputatul european.

 

Despre certificatul de vaccinare…

Comisia Europeană a propus introducerea unui certificat de vaccinare, propunere care a generat foarte multe discuţii pro şi contra.  Eurodeputatul Marinescu consideră că suntem toți egali, dar cei care fac un vaccin au un plus. “Vreau să vă gândiți la un singur lucru, acest certificat sau adeverinţă-dar nu pașaport, pentru că nu are nicio legătură cu acest tip de document- nu discriminează pe nimeni, în schimb sprijină, dă un avantaj cuiva. Suntem toți egali, dar cei care fac un vaccin au un plus. Cu toate acestea, trebuie spus clar, că nu are nimeni nimic cu persoanele care nu se vaccinează. De exemplu, persoanele care au probleme de sănătate și nu se pot vaccina vor merge pe aceeași metodă a testelor, care la rândul ei va fi înscrisă pe acest certificat. Aceasta este perioada pe care o trăim. Eu, de exemplu mă duc la Parlamentul European cu două teste, unul făcut cu 72 de ore înainte și celălalt făcut cu 4 ore înainte de zbor și mi se pare absolut normal, pentru că te simți mai în siguranță. Măsurile luate sunt pentru protecție,  nu sunt împotriva drepturilor omului, nu ne îngrădesc libertatea de circulație. Aceasta este situația de acum și cred că trebuie să ținem cont de toate aceste măsuri și să ne protejăm în continuare”.