Se cunosc semifinalele Europa League

0
302

Trei dintre echipele care erau favorite la calificare după meciurile tur au câştigat şi a doua manşă a sferturilor şi au ajuns în semifinalele Europa League. Numai Benfica nu şi-a apărat avantajul luat la Lisabona, plătind tribut celor două goluri încasate acasă în superioritate numerică. La 36 de ani după ce beneficia de golul marcat în deplasare, pe “Central”, pentru a se califica în finala Cupei UEFA, Benfica părăseşte competiţia tot pe acest criteriu.

Slavia Praga părea aproape de dezastru după prima repriză, dar a ajuns să marcheze de 3 ori pe “Stamford Bridge” şi a avut o mare şansă de a egala, cu o jumătate de oră înainte de final. Chelsea a tras de timp în ultimele minute, dar merge în semifinale. Şi de această dată, Băluţă nu a fost nici pe foaia de joc la cehi.

Arsenal s-a impus şi pe San Paolo, după o gafă a portarului Meret, Napoli părăsind competiţia după o evoluţie neaşteptat de discretă în dubla cu tunarii. Chiricheş a fost integralist în trupa lui Ancelotti.

Valencia a câştigat net duelul regional cu Villarreal, pentru oaspeţi evoluând ca fundaş dreapt românul Andrei Raţiu.

Rezultatele sferturilor:

Chelsea – Slavia Praga 4-3 (în tur 1-0)

Au marcat: Pedro ‘5 ’27, Deli ’10 (autogol), Giroud ’17 / Soucek ’26, Sevcik ’51 ’54

Frankfurt – Benfica 2-0 (în tur 2-4)

Au marcat: Kostic ’37, Rode 67

Napoli – Arsenal 0-1 (în tur 0-2)

A marcat:  Lacazette 36

Valencia – Villarreal 2-0 (în tur 3-1)

Au marcat: Latorre ’13, Parejo 54

Arsenal – Valencia şi Chelsea – Frankfurt sunt semifinalele Europa League, care se dispută pe 2 şi 9 mai. Finala e pe 29 mai, la Baku