Ministrul Mihai Fifor: ””Când vorbim despre Invictus, vorbim de un mod de viaţă exemplar”

0
197

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, miercuri, cu militarii răniţi în teatrele de operaţii şi care fac parte din lotul extins de sportivi care se pregătesc pentru participarea la evenimentul competiţional “Invictus Games Sydney 2018”.

Mihai Fifor a apreciat că eforturile militarilor răniţi care se pregătesc să participe la competiţia de la Sydney sunt deosebite, demonstrând caractere puternice şi determinarea de a merge mai departe, în ciuda traumelor suferite.

“Când vorbim despre Invictus, vorbim despre o filosofie aparte, de un mod de viaţă exemplar. Aveţi întregul meu respect. Reprezentaţi modelul învingătorului, al luptătorului care îşi depăşeşte în permanenţă limitele, sunteţi modele inspiraţionale pentru fiecare militar al Armatei României. Rezultatele minunate pe care le-aţi obţinut la ediţia de anul trecut a Invictus Games, la prima participare a României, ne-au făcut şi m-au făcut mândru”, a afirmat ministrul Fifor

Oficialul MApN şi-a manifestat întreaga susţinere a conducerii ministerului pentru echipa Invictus. El i-a asigurat pe militari că va urmări ca, atât la nivelul unităţilor în care sunt încadraţi în calitate de militari activi, cât şi prin structurile centrale cu competenţe în gestionarea situaţiilor şi problematicii veteranilor răniţi sau familiilor acestora, să fie luate cu maximă promptitudine măsurile de rezolvare a problemelor cu care se vor confrunta.

“Invictus Games 2018” este un eveniment competiţional care va avea loc, între 20 şi 27 octombrie, la Sydney, în Australia. La competiţie vor participa militari răniţi din 18 ţări membre sau partenere ale NATO – Afganistan, Australia, Canada, Danemarca, Estonia, Franţa, Georgia, Germania, Irak, Italia, Iordania, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, România, Ucraina, Marea Britanie şi S.U.A.

Lotul lărgit al echipei României este compus din 41 de militari a căror pregătire sportivă se desfăşoară sub egida Clubului Sportiv al Armatei “Steaua”, la care aceştia sunt legitimaţi. În urma unui sistem competiţional, în echipa care va pleca la Sydney vor fi selecţionaţi 15 competitori, care vor participa la probele de tir cu arcul, atletism, canotaj de sală, powerlifting, ciclism, înot şi volei din poziţia şezând. Militarii vor fi însoţiţi în Australia de membri ai structurii de coordonare a proiectului, antrenori, rezerve, membri ai familiilor şi alte categorii de suporteri.