Fermierii pot depune cereri unice de plată aferente Campaniei 2018 și sâmbăta, 21 aprilie 2018

0
227

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Dolj  informează potențialii beneficiari că se vor primi cereri unice de plată aferente Campaniei 2018 și Sâmbăta, 21 aprilie 2018. Astfel, Centrele Locale APIA DJ Dolj vor lucra sâmbătă, cu program normal, in intervalul 8:30-17:00. Rugăm fermierii doljeni să se prezinte la APIA în vederea depunerii cererii unice de plată până la data limita prevazută de lege. 

Cererile unice de plată se depun la APIA Centrul Județean Dolj în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Reamintim că în conformitate cu calendarul de lucru aprobat prin Ordin al Ministrului Agriculturii și dezvoltării Rurale, a mai ramas numai o luna pana la incheierea campaniei de depunere a cererii unice la centrele APIA din tara, cererile unice de plată aferente Campaniei 2018 se depun în intervalul 1 martie – 15 mai 2018.

APIA Centrul județean Dolj recomandă fermierilor:

Ø  sa se prezinte la centrul APIA judetean sau local de care apartin.

Ø  sa se intereseze de conditiile de acordare a platilor directe in sectorul vegetal si zootehnic, a ajutoarelor nationale tranzitorii si a platilor pentru masurile compensatorii de dezvoltare rurala.

Ø  sa completeze corect Cererea Unica de Plata pentru anul 2018 si sa identifice corect terenul agricol cu aplicatia IPA online.

Ø  sa se intereseze despre noile masuri derulate prin APIA: sprijin pentru crearea de suprafete impadurite, plati pentru silvomediu si clima.

Ø  sa prezinte functionarilor documentele necesare la depunerea cererii unice de plata.

Ø  sa se intereseze care sunt normele de ecoconditionalitate pe care trebuie sa le respecte daca vor sa fie eligibili la plata subventiilor agricole.

Inainte de a se prezenta la centrele APIA, fermierilor li se recomanda sa verifice in Registrul Agricol situatia terenului pe care il utilizeaza, aceasta verificare putand fi facuta la primaria pe raza caruia se afla suprafata agricola. In cazul crescatorilor de animale, se recomanda verificarea daca datele acestora sunt actualizate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE). Aceasta verificare se face la mediul veterinar concesionar, la asociatia de crescatori sau in propriile evidente in cazul utilizatorilor SNIIA. ”Inainte de a semna, verificati inca o data Cererea Unica de Plata pentru sectorul vegetal si zootehnic”, mai recomanda oficialii APIA.

 Facem precizarea că până astăzi, 19 aprilie 2018 s-au înregistrat aproximativ 18 500 de cereri in sistem, respectiv  50 % din totalul estimat.

Programul prelungit vine ca o măsură de sprijin pentru evitarea aglomerației și a întârzierilor în depunerea cererilor și conduce la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea și depunerea cererii unice de plată.

În eventualitatea în care programarea inițială nu a putut fi respectată îi rugăm pe acestă cale pe cei care să află în această situație să se prezinte la centrele APIA Dolj de care aparțin.

 APIA CENTRUL JUDEȚEAN DOLJ