Două craiovence reținute în dosarul contrabandiștilor de țigări

0
126


Două craiovence au fost reținute pentru 24 de ore în urma celor 11 percheziții făcute joi de polițiștii Secției 5 Craiova la suspecți de contrabandă cu țigări. Ieri după-amiază femeile au fost prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Magistrații Judecătoriei Craiova au dispus însă continuarea cercetărilor cu suspectele în stare de libertate.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, în urma percheziţiilor efectuate joi de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova la locuinţele şi punctele de lucru aparţinând unor persoane bănuite că desfăşoară activităţi ilegale de depozitare, transport şi comercializare de produse din tutun provenite din contrabandă, s-a dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pe 24 ore faţă de Ștefania Dinu, de 50 de ani şi Nela Marcu, de 48 de ani, ambele din Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă. Cele două persoane au fost prezentate, ieri după-amiază, magistraţilor Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanța a respins însă propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova de arestare a femeilor, dispunând continuarea cercetărilor cu femeile în stare de libertate.

Reamintim că polițiștii craioveni, cu sprijinul de specialitate al DIPI, au efectuat joi, 11 percheziţii la locuinţe şi spaţii comerciale aparţinând unor persoane suspectate de contrabandă cu țigări. Poliţiştii craioveni au găsit şi ridicat în vederea confiscării peste 175.000 ţigarete (8.919 pachete ţigări), diferite mărci, care nu aveau aplicat timbre de marcaj fiscal, fiind introduse ilegal pe teritoriul României. De asemenea, la locuința unuia dintre suspecți a fost găsită suma de 266.800 lei despre care există indicii temeinice că provine din săvârşirea de infracţiuni, suma respectivă fiind ridicată în vederea cercetărilor.

„Cercetările continuă în aceasta cauză pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecților și dispunerea măsurilor legale”, a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.