Adevărat au înviat în play-off!

1
124

Universitatea Craiova a învins cu 4-1 pe FC Olt în prima etapă a play-off-ului, după o prestaţie consistentă a alb-albaştrilor, în frunte cu căpitanul Pleşan

Mini-campionatul elitei Ligii a II-a a început în Bănie, cu liderul spulberând ultima pretendentă la promovare. Deşi au început meciurile cu miză, preajma Paştelui, ora „de serviciu” şi ploaia au împuţinat asistenţa de pe „Ion Oblemenco”. Totuşi, mia de spectatori care a înfruntat vremea neprielnică a fost răsplătită cu prima prestaţie consistentă a alb-albaştrilor de anul acesta. Patriche a fost surpriza din dreapta „pentru a-l bloca pe numărul 11 de la oaspeţi”, după cum a explicat Balint, impresionat de slalomurile lui Bancu în meciul direct de la Slatina. Pătraşcu a anunţat deschiderea scorului cu o bară, pe care avea s-o lovească imediat şi Pleşan, numai că liderul Ştiinţei a fost ajutat să marcheze de portarul advers. Învins de coechipierul Wallace în jocul de la Slatina, Mogoşanu s-a autoexecutat în Bănie. Imediat, a fost cruţat de Ferfelea, care l-a avut la cherem din 6 metri, dar a trimis din alunecare paralel cu poarta. În preajma debutului „Năstase-Ţiriac Open”, Vătăjelu a fost la serviciu şi la primire, fiindcă a centrat la golul lui Pleşan şi la ocazia lui Ferfelea, dar a şi păstrat avantajul la pauză, prin „returul” de pe linia porţii, la singura ocazie a Oltului din prima parte. Pleşan a consfiinţit vinerea neagră pentru Mogoşanu după ce l-a driblat şi a realizat dubla, în startul reprizei secunde. Dacă naşul Pleşan a dat tonul, finul Izvoranu s-a simţit cu ploconul de Paşte, făcând 3-0 la centrarea lui Varga. O fază „a la Regie” a adus „careul” Craiovei: acelaşi Varga a fost cu assist-ul şi Curelea a adus al treilea gol cu capul al zilei, cu o execuţie clasică pentru vârful lui Balint. Dacă Varga i-a prilejuit golul, Valskis i-a negat dubla lui Curelea, balticul şutând în bară în loc să-l lase cu poarta goală pe golgheterul echipei. Cea mai mare ocazie a părţii secunde s-a răzbunat rapid, fiindcă ghanezul Quist, MVP-ul oaspeţilor, a strecurat mingea pe lângă Brac şi Craiova a încasat primul gol de la instalarea lui Balint. Ignea putea reduce şi mai mult diferenţa, dar portarul sârb s-a întins şi a menţinut scorul cu care liderul s-a respectat în startul play-off-ului.

Balint: „Aceasta este adevărata valoare a Craiovei”

Gabi Balint a fost satisfăcut atât de joc, cât şi de rezultat, dar îşi pune în gardă elevii pentru a menţine acelaşi ritm în continuare. „Mă bucură startul reuşit, am jucat cu cap şi am marcat 3 goluri cu capul. Asta e adevărata valoare a Craiovei. Nu mai vreau să scădem sub această prestaţie, doar să o îmbunătăţim, dar asta înseamnă să rămânem concentraţi şi să ne dăruim la fel de mult, fiindcă valoarea jucătorilor este incontestabilă.  Promovarea nu ţine de alţii, depinde doar de noi şi trebuie să o obţinem pe teren” a declarat antrenorul Craiovei.

Cel mai bun jucător de pe teren, căpitanul Mihăiţă Pleşan, a declarat: „Pentru noi azi a început campionatul şi am avut un start bun, atât ca joc, dar şi ca rezultat. Am fost foarte motivaţi, după ce am păţit în ultimul meci cu Slatina, când am fost neprofesionişti şi am câştigat doar cu mare noroc. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, ne propunem să rămânem concentraţi şi să obţinem promovarea mai devreme, după 7-8 meciuri, pentru a avea o vacanţă mai lungă”.

 

CS Universitatea Craiova – FC Olt Slatina 4-1

Au marcat: Pleşan 12, 48, Izvoranu 60, Curelea 65 / Quist 89

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 1.000.

Universitatea: Brac – Patriche, Pătraşcu, Izvoranu, Vătăjelu – Vandelanoitte (24 Ad. Ionescu) – Varga, Ferfelea, Pleşan (66 Valskis), Ganea (72 I. Şerban) – Curelea. Antrenor: Gabi Balint

FC Olt Slatina: Mogoşanu – Anghelina (54 Giurcă), Gligor, Marincău, Siminic – Quist, Ignea, Bardu (48 Huţanu), Pavel, Bancu – Cl. Ionescu (64 Dobrescu). Antrenor: Daniel Oprescu.

Arbitri: Iulian Călin (Ştefăneşti) – Andrei Constantinescu (Bucureşti), Ioan Ciocănea (Sibiu). Rezervă: Robert Avram (Piteşti)

Observatori: Gheorghe Croitoru (Severin), Nicolae Grigorescu (Timişoara)

 

Play-off, Liga a II-a, seria a II-a

Universitatea Craiova – FC Olt 4-1

Meciurile Gloria Bistriţa – CSM Rm. Vâlcea şi ASA Tg. Mureş – Metalul Reşiţa s-au jucat aseară.

 

Clasament play-off

1. Universitatea           11        6          2          3          17-11   20

2. Gloria Bistriţa         10        4          4          2          11-9     16

3. ASA Tg. Mureş       10        4          3          3          10-8     15

4. Metalul Reşiţa         10        4          1          5          10-11   13

5. CSM Rm. Vâlcea    10        3          3          4          9-11     12

6. FC Olt Slatina         11        2          3          6          6-13     9

 

Etapa viitoare, 26 aprilie: Universitatea Craiova – Gloria Bistriţa, FC Olt – Metalul Reşiţa, CSM Rm. Vâlcea – ASA Tg. Mureş.

1 COMENTARIU

  1. nu e fc universitatea craiova, ci csu sau cum s-o chema.. nu mai puneti stiri despre stiinta si dati despre clone si alte mizerii

Comments are closed.