Ion Prioteasa va candida la o funcţie de vicepreşedinte naţional la Congresul PSD

0
112

Vineri şi sâmbătă, la Bucureşti, sunt aşteptaţi aproximativ 5.000 de delegaţi din întreaga ţară la Congresul PSD. Principalele puncte pe ordinea de zi ar trebui să fie alegerea preşedintelui de partid, până la scrutinul din 2016 şi modificarea Statutului PSD. Numai că adevărata luptă s-a mutat în zona funcţiilor de vicepreşedinţi regionali şi naţionali, unde pe ultima sută de metrii au avut loc unele mutări supriză. Dincolo de concurenţa pe unele locuri în organul de conducere al PSD, evenimentul de la sfârşitul acestei săptămâni se desfăşura sub genericul „120 de ani de social-democraţie în România”.

Ion Prioteasa

Dezbaterile vor începe încă de astăzi, când Departamentele PSD vor organiza ateliere, la care vor participa miniştri de resort,şi posibil şi preşedintele Victor Ponta. Înainte de Congresul PSD va avea loc Consiliul Naţional al partidului. Este clar că Victor Ponta va fi reconfirmat în fruntea Partidului Social Democrat, Andrei Alexandru, fost consilier al lui Nicolae Văcăroiu, neavând nici o şană. Conform ultimelor informaţii se va înfiinţa funcţia de preşedinte executiv, pentru care va candida vicepremierul Liviu Dragnea. În urma modificării Statutului în cadrul Congresului, secretarul general al PSD va fi numit şi validat de Comitetul Executiv, la propunerea preşedintelui. Pentru această funcţie numele cel mai vehiculat este al deputatului Andrei Dolineaschi, preşedinte al PSD Botoşani. Ion Iliescu va rămâne preşedinte de onoare al PSD, iar pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului nu se vor organiza alegeri.

„Este o competiţie în care toţi plecăm cu şanse egale”

Preşedintele organizaţiei Dolj a PSD, Ion Prioteasa, a anunţat, joi, depunerea candidaturii pentru un nou mandat de vicepreşedinte la nivel naţional al Partidului Social Democrat. Acesta a apreciază că munca pe care a depus-o alături de echipa PSD şi de preşedintele Victor Ponta, precum şi rezultatele bune obţinute de formaţiunea social-democrată în ultimii trei ani, îl angajează la continuarea activităţii de vicepreşedinte alături de conducerea PSD. „Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de vicepreşedinte la nivel naţional al Partidului Social Democrat. Această funcţie pe care colegii din PSD mi-au încredinţat-o la Congresul din 2010 mă obligă să merg mai departe. Funcţia de vicepreşedinte naţional îmi oferă o perspectivă mai largă asupra problematicii şi provocărilor, cărora PSD va trebui să le răspundă în următorii ani. Sunt parte a echipei de conducere a PSD, în frunte cu Victor Ponta, echipă care a reuşit să obţină rezultate importante în ultimii trei ani de zile: câştigarea alegerilor locale în majoritatea judeţelor ţării, dar în special victoria zdrobitoare, alături de partenerii noştri din USL, la ultimele alegeri parlamentare. Dar dincolo de toate aceste victorii, mai sunt multe lucruri de făcut iar PSD, partenerul Guvernului condus de Victor Ponta, are de dus la bun

Victor Ponta

sfârşit angajamentele pe care le-a asumat în faţa alegătorilor. Astăzi, PSD şi-a câştigat poziţia de cea mai importantă formaţiune politică din România, un partid care, prin performanţele obţinute, ne oferă şansa de a ne afla la guvernare. Mă prezint la Congresul PSD având mandatul uneia dintre cele mai performante organizaţii judeţene din ţară. PSD Dolj, prin rezultatele din ultimii ani, a reuşit să-şi câştige respectul colegilor din ţară şi să se poziţioneze în rândul organizaţiilor de top ale partidului. Mă înscriu în această cursă cu credinţa că avem datoria –  preşedintele Victor Ponta şi echipa PSD care i-a stat alături în toţi aceşti ani, să ducem mai departe munca pe care am început-o în urmă cu trei ani. Este o competiţie în care toţi plecăm cu şanse egale şi consider că, indiferent de nume sau de organizaţiile pe care le reprezentăm, fiecare dintre cei înscrişi în cursă îşi merită locul în conducerea PSD. Sunt oameni cu multă experienţă politică în spate.

Totodată, doresc să afirm sprijinul pentru Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, care şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte regional. Împreună suntem o echipă şi cred că numai uniţi – toţi liderii judeţelor din Oltenia, vom putea să tragem această regiune a noastră mai sus. E bine să învăţăm şi noi din exemplul organizaţiilor din alte regiuni ale ţării care, în momentele cheie, ştiu să facă front comun şi să-şi dea mâna pentru a apăra interesele zonei din care provin”, a declarat preşedintele PSD Dolj şi vicepreşedinte la nivel naţional, Ion Prioteasa.