Accident la Peco

0
123

Un accident petrecut ieri dimineaţă, în zona Staţiei Peco „Agip” de pe bulevardul „Decebal” din Craiova, s-ar fi putut sfârşi cu o tragedie. Asta pentru că un Opel a fost aruncat, în urma impactului cu un Seat, chiar în staţia Peco, distrugând un cămin de recuperare a vaporilor. Pompierii au ajuns la faţa locului şi au asigurat perimetrul până când autoturismele au fost ridicate, conducătorii celor două autoturisme fiind transportaţi la spital cu ambulanţe SMURD pentru îngrijiri medicale.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, ieri dimineaţă, în jurul orei 08.00, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Detaşamentului 1 şi Detaşamentului 2 Pompieri Craiova au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe bulevardul „Decebal”, în staţia Peco „Agip”. Ajunse la faţa locului, echipele de intervenţie au găsit două victime conştiente, care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. În plus, la faţa locului a sosit şi o autospecială a pompierilor, pentru a asigura măsurile de protecţie la gurile de alimentare a rezervoarelor de combustibil de la staţia Peco.

Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, care au efectuat cercetările în cauză, Nicoleta Gaiţă, de 38 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Opel Astra pe strada „Mihai Bârca”, ajunsă la intersecţia cu bulevardul „Decebal” nu a respectat semnificaţia indicatorului ”Stop” şi nu a accordat prioritate de trecere unui Seat la volanul căruia se afla Petre Popescu, de 40 de ani, din Craiova. În urma impactului dintre cele două autoturisme, Opelul a fost proiectat în staţia de benzină, unde a avariat un cămin de recuperare a vaporilor. „Cei doi conducători auto au fost răniţi uşor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal, în conformitate cu prevederile legale”, a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.