Solomon bagă buldozerele în casele de pe “Arieş”

1
358

Cele două imobile care stau în calea pasajului subteran vor începe să fie demolate în următoarele zile. Primarul Antonie Solomon a anunţat că se încearcă varianta ca buldozerele să intervină fără să fie oprită circulaţia în zonă. Lucrările de execuţie vor începe imediat după degajarea terenului, dar nu mai târziu de sfârşitul lunii mai.

Contractul pentru execuţia pasajului subteran de sub strada “Arieş” a fost semnat, ieri, cu asocierea firmelor Mitliv din Craiova şi Habau Construcţii din Austria. Anunţul a fost făcut chiar de primarul Antonie Solomon, într-o conferinţă de presă, organizată în aceeaşi zi. “E vorba de un contract de 600 de miliarde de lei vechi, în jur de 15 milioane de euro, fără TVA. Durata de execuţie este 18 luni. Am spus că niciodată nu voi accepta un asemenea termen fiindcă acel pasaj se poate face mult mai rapid. Şi când spuneam şase luni nu era o aberaţie. Firma câştigătoare a spus că, din momentul în care îi vom pune amplasamentul la dispoziţie, se apucă de lucrări. Sperăm să se ţină de cuvânt şi să facă mult mai repede pasajul, ca să nu ne prindă iarna”, a afirmat primarul, care a promis şi faptul că acest pasaj nu va avea soarta suprateraversării din Valea Vlăicii.

Demolările, sub protecţia poliţiştilor

Potrivit lui Solomon, primul pas va fi făcut de autoritatea locală, care trebuie să pună la dispoziţia constructorilor un teren liber de sarcini. Astfel că, în următoarele zile, se va începe demolarea celor două case care se află pe strada „Arieş” – în vecinătatea Bisericii “Sf. Gheorghe Vechi”: “Noi vom începe cu cele două case să le demolăm. Probabil că mâine (n.r. – astăzi) voi da dispoziţia de începere a lucrărilor”, a precizat Solomon. Edilul-şef al Craiovei susţine că această operaţiune ar putea fi făcută fără să se oprească traficul în zonă. Pentru a-i feri pe şoferi, dar şi pe pietoni de vreun pericol, autorităţile spun că vor cere concursul poliţiştilor. “Încercăm să nu blocăm traficul rutier, dar asta depinde şi de cei care conduc acest oraş în privinţa fluidizării traficului, de poliţia de circulaţie şi alţi factori de decizie. O să ne întâlnim cu toţii, cu deţinătorii de utilităţi, să vedem cum putem să lucrăm fără să deranjăm în trafic pe cei care merg motorizat sau pe jos”.

Cantităţi imense de pământ vor fi excavate

Până la sfârşitul lunii mai, cele două imobile ar trebui să fie distruse, iar toate resturile de construcţii îndepărtate de pe teren. “Pot să spun că, la sfârşitul lunii mai, şantierul va fi închis pentru a demara în forţă lucrările la pasaj”, este de părere primarul Craiovei. Reprezentanţii Primăriei iau în calcul faptul că lucrarea în sine va fi una extrem de dificilă. Pe lângă problemele din subteran, cu care se vor confrunta constructorii, se preconizează şi disconfortul extraordinar de mare care va fi creat în zonă. Pentru că pasajul va fi amenajat prin excavarea solului, tot surplusul de pământ va trebui să fie transportat. Autorităţile spun că vor încerca totuşi să menţină curăţenia în oraş. “Trebuie să excavăm 33.000 de metri cubi de pământ. Vă daţi seama ce o să fie pe străzile Craiovei, şi circulaţie, iar dacă o să plouă – mult nămol. Deci, Craiova nu va mai fi curată, aşa cum o vedem astăzi”, a avertizat de pe-acum primarul din Bănie.

Al treilea pasaj a luat o pauză

În ciuda gradului de dificultate sporit al lucrărilor, municipalitatea intenţionează ca şantierul să fie unul de scurtă durată. “Dacă iarna ne lasă în pace s-ar putea ca până la sfârşitul anului să fie gata şi scăpăm de balamucul ăsta creat de aceste şantiere ale Craiovei, pasajul suprateran şi cel subteran”, a mai spus Solomon. Partea bună ar fi că zona centrală va fi decongestionată de un alt mare şantier, cel al pasajul suprateran din Valea Vlăicii, care va fi terminat în cursul acestei veri. Mai precis, din luna iulie, supratraversarea de la kilometrul zero va trebui să fie redată circulaţiei. «În iunie se va circula pe sub pasaj, pe bretelele de circulaţie – dinspre „Titulescu” înspre Calea Bucureşti, dinspre „Unirii” spre „Brestei” şi „Ştefan cel Mare” – iar din iulie se va circula şi pe pasaj», a declarat Solomon. Întrebat dacă al treilea pasaj – de la intersecţia Universitate – va fi început tot în această vară, primarul Craiovei a recunoscut că nu doreşte să avanseze foarte mult cu punerea în scenă a acestui proiect.

1 COMENTARIU

  1. NE INTREBAM DACA ACEST IMBECIL PRIMAR N-A SUFERIT CUMVA, CAT A ASTAT IN PUSCARIE, O DEVIATIE DE PERSONALITATE ?! IL PREOCUPA DOAR”RESTRICTIILE DE CIRCULATIE”,”TRAFICUL”….DAR PE NOI CEI CE LOCUIM IN ZONA PANA CAND NE PERSIFLEZA ,NE IGNORA, ACEST BULIBASA AL TIGANILOR INFECTI DIN URBE??!!?! CULMEA ESTE CA II CUNOSC DE 30 DE ANI FAMILIA SI ESTE PRIMA DATA CAND IL VREAU….TERMINAT…IN SPETA CA SI PRIMAR…SA NU SE APUCE IN VECI DE ACEST PROIECT IMBECIL CE VA AFECTA, DACA NU ESTE BINE EXECUTAT,SECURITATEA SEISMICA A BLOCURILOR M SI LUXOR…CEI CE LOCUIESC IN ZONA AR TREBUI SA SE AUTOSESIZEZE CACI PARANOICUL NICI MACAR NU POMENESTE CAT NE VA AFECTA PE NOI CA SI PROPRIETARI AI ACESTOR IMOBILE …II DA INAINTE INTRU CAMPANIA ELECTORALA CU TRAFICUL NELINISTITILOR CRAIOVENI CARE NICI LA CA-C-STOARE NU SE DUC FARA MASINI, INCAT CRAIOVA A DEVENIT UN ORAS SUPER POLUAT ATAT FONIC CAT SI CA SI AER RESPIRAT…!! OARE IN EUROPA OCCIDENTALA N-A CALATORIT TIGANUL,NU STIE CA CENTRELE MARILOR ORASE SUNT INTERZISE TRAFICULUI???!!?! ACUM CHIAR O SA TE RETEZAM …LA VOT TIGANE….SA TE VOTEZE TUCIURII LUNCII “PARCULUI LUI PAPURA VODA…”!! SI PE TINE SI PE IMBUIBATA TA FAMILIE,PE CARMENITA TA …CEA SUPERCUNOSCUTA LA…TINERETE..!!JOS CU TINE, PRIMARULE!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.