Seminar pe tema autismului

0
64

Asociaţia craioveană “Peoples in difficulty” a organizat, ieri, un seminar de informare şi conştientizare a autismului, prin care s-a urmărit sensibilizarea populaţiei şi a instituţiilor abilitate ale statului pentru a veni în sprijinul organizaţiei în iniţiativa de deschidere a unui centru de zi pentru persoanele cu autism, considerată “boala secolului”.

La dezbatere au participat şi părinţi ai copiilor cu tulburări din spectrul autist, care au vorbit despre ceea ce înseamnă să ai un copil cu acest sindrom, cu ce dificultăţi te confrunţi, atât în ceea ce priveşte terapia, cât şi cheltuielile pe care recuperarea le implică.

„Sunt foarte multe persoane care nu ştiu ce este autismul şi care sunt cauzele lui, ce înseamnă să ai un copil autist şi cum trebuie să lucrezi cu el. Această boală apare la un caz din 250 de naşteri. La fiecare şapte ore şi jumătate se naşte un copil cu autism. Dată fiind frecvenţa cu care este întâlnit acest sindrom, dar şi faptul recuperarea este posibilă, ne dorim să deschidem, dacă vom avea sprijinul instituţiilor abilitate, un centru de zi pentru recuperarea persoanelor cu autism prin terapia ABA, recunoscută pentru eficienţa sa”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Peoples in difficultty”, Andreea Beia Zamşa.