Ştiinţa, o repriză, un gol magnific, un punct…

0
666

Cea mai bună repriză din mandatul lui Geană a aprins speranțele oltenilor în derby-ul din Capitală. FCSB a fost incapabilă să iasă din jumătatea proprie în primele 45 de minute, controlate autoritar de Știința și încununate de o reușită a lui Markovic, care pare desprinsă din replay-urile cu fotbalul secolului 20. De unde pare să provină şi atacantul sârbo-oltean, fiindcă numai pe vremuri mai întâlneai fotbalişti cu burtică, de obicei unii talentaţi. A fost un gol caracteristic atacantului înzestrat teribil, pus în scenă și anul trecut, dar fără același efect, fiindcă atunci a venit la 4-0 pentru gazde. Ivan şi Baiaram puteau introduce serios Ştiinţa în lupta pentru titlu, dar au fost neinspiraţi. Mai ales că de la vestiare n-a mai ieșit aceeași echipă agresivă a Craiovei, iar golul gazdelor părea iminent, fiind amânat numai de paradele lui Popică. Cele două reprize au fost în oglindă, s-a jucat după pauză tot la aceeaşi poartă, iar remiza avea să fie echitabilă, la fel ca acum o lună. De obicei inspirat la schimbări, Geană a apelat nefericit la Hanca, iar omul care tinde să falimenteze clubul le-a falimentat şi seara oltenilor prin prestaţia sa. Pe final, Koljic a marcat, dar asistentul a semnalizat ofsaid la Ivan, confirmat de VAR. Ştiinţa n-a reuşit să se apropie de vârful ierarhiei, dar cel puţin n-a permis deprinderea primei jumătăţi din Top 6, încă de la prima rundă a play-off-ului.  Rămânem cu prima repriză, cu reuşita de antologie a lui Markovic şi cu spectacolul creat de cei 2.500 de fani ai Ştiinţei, care au creat o atmosferă superbă pe Arena Naţională, chiar dacă au fost surghiuniţi la inelul 3 al stadionului, cât mai departe de suprafaţa de joc.

FCSB – Universitatea Craiova 1-1

Au marcat: Edjouma 66 / Markovic 32.

fcsb: Târnovanu – Sorescu, Dawa, I. Cristea, Radunovic – Edjouma, Ad. Şut, Olaru (Cordea 46) – Fl. Coman (Miculescu 64), Compagno (Radaslavescu 90), Octavian Popescu (Ovidiu Popescu 76). Antrenor: Lucian Filip.

Universitatea Craiova: L. Popescu – Vlădoiu (Roguljic 89), Zajkov, B. Mitrea, Ndong – Mateiu, Screciu – Işfan (Hanca 58), Baiaram (Al. Creţu 58), A. Ivan (Rivaldinho 89) – Markovic (Koljic 67). Antrenor: Eugen Neagoe

Arbitru: Florin Andrei.