Bulgar reținut pentru trafic de țigări

0
480

Un cetățean bulgar a fost reținut de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, pentru 24 de ore. În remorca lui erau ascunse peste 32.500 de pachete de țigări.

Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii comerțului ilicit și comercializării ilegale a țigaretelor, produselor din tutun și a altor produse accizabile.

În comuna Rast, oamenii legii au oprit un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Bulgară, condus de un bărbat de 40 de ani, cetățean bulgar. În urma controlului efectuat, pe plafon a fost găsit un compartiment ascuns în care se aflau depozitate țigarete cu timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu fuseseră declarate la controlul vamal. Este vorba despre 32.515 pachete (650.300 de țigarete). Prejudiciul cauzat bugetului de stat – 719.213 lei.

Întreaga cantitate de ţigarete și ansamblul de vehiculele au fost indisponibilizate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj pentru audieri, iar în urma probatorului administrat a fost dispusă reținerea lui, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete. Astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.