Trafic de automarfare ridicat la graniţa cu Bulgaria

0
475

În această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a ieşi din România şi a intra în Bulgaria, sens în care în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special la P.T.F. Giurgiu.

Această creştere este determinată de faptul că pe reţeaua de străzi a oraşului Silistra de pe teritoriul Bulgariei (reţea care face parte din reţeaua naţională de drumuri), a fost suspendată temporar circulaţia autovehiculelor cu masa de peste 3,5 tone, motiv pentru care aceste mijloace de transport s-au îndreptat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră preponderent prin P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat.

În plus, în P.T.F. Giurgiu se derulează si activităţi pentru încasarea taxei de pod, acest aspect îngreunează formalităţile de ieşire din ţară pentru camioane.

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera pentru 5.000 de automarfare pe ambele sensuri de deplasare, din care 2.500 camioane au fost in PTF Giurgiu.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, controlul fiind efectuat pe 5 artere destinate autovehiculelor de transport marfă, pe sensul de ieşire din Romania, respectiv 5 pe sensul de intrare.

Precizăm faptul că pentru turisme şi mijloacele de transport persoane traficul prin punctele de frontieră se desfăşoară în condiții normale.

În continuare recomandăm şoferilor de automarfare utilizarea tuturor punctelor de trecere de la graniţa cu Bulgaria şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.