Ministrul Mediului: Nu am găsit formula pentru o nouă taxă auto care să nu poată fi atacată în justiţie

1
316

Nu a fost găsită formula pentru o nouă taxă auto care să nu poată fi atacată în justiţie, a spus luni, la Craiova, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Graţiela Gavrilescu a declarat, luni, la Craiova, că se lucrează pentru a găsi o nouă formulă privind stabilirea unei taxe de mediu care să nu mai poată fi atacată în justiţie, având în vedere că România are în continuare cele mai vechi maşini din Europa.

Ministrul Mediului a spus că până acum nu s-a găsit această formulă. „Cred că, în ultima vreme am spus de nenumărate ori, că grupul de lucru din care fac parte inclusiv producătorii şi multe dintre ministerele care sunt abilitate nu a reuşit să găsească formula matematică astfel încât ea (taxa – n.r.) să nu poată să fie atacabilă în justiţie, aşa cum s-a întâmplat cu toate celelalte taxe de poluare, inclusiv cu timbrul de mediu. De aceea, eforturile Guvernului au fost ca inclusiv anul trecut să suplimentăm numărul de prime de casare, astfel încât reînnoirea parcului auto naţional să se resimtă. În acelaşi timp, vom face lucrul acesta şi în 2019 şi ne-ar fi plăcut ca programul să fi început, aşa cum a început şi anul trecut, la începutul lunii martie, dar nu noi suntem cauza”, a spus Gavrilescu.

Ministrul a adăugat că grupul din care face parte pentru stabilirea unei noi taxe va lucra în continuare, pentru că nu îşi doreşte „o formulă de calcul care să fie atacabilă”. În plus, Gavrilescu şi-a manifestat speranţa ca programele Rabla şi Rabla Plus să fie lansate pe 5 aprilie. (Sursa: Mediafax)

1 COMENTARIU

  1. Nu mai sunt bani si nu stiti cum sa ii stoarceti de la populatia din tara? Leprele pamantului…
    De ce mai cautati o alta formula a aceleiasi taxe care e ilegala in toata lumea? Si asta va fi ilegala din start. Taxa de poluare inclusa in pretul carburantului e deja mult prea destul fomistilor…

Comments are closed.