ALDE Dolj : ”Noi susținem de trei ani ca alegerile pentru primari să fie în două tururi”

0
306

Victor Gogonea, secretar general ALDE Dolj :”Noi susținem de trei ani ca alegerile pentru primari să fie în două tururi. Așa e corect,așa e democratic”   

Poziția ALDE cu privire la alegerea primarilor în două tururi este aceeași din 2015 și e foarte limpede: alegerea primarilor trebuie să se facă în două tururi de scrutin. Vom susține acest punct de vedere în parlament prin vocea liderilor noștri naționali în momentul în care se va dezbate Legea de organizare a alegerilor locale.

La 30 de ani de democrație tot ceea ce poate contribui la consolidarea ei este binevenit.O astfel de măsură va contribui la  bunul mers al democrației locale. ”Vom avea o poziție diferită pe acest subiect față de PSD dar este firesc, ei sunt un partid mai mare. La alegeri partidele mai mari nu ar trebui să aibă avantaje în fața celorlalte. Să fie ales primarul care are susținerea unei majorități clare a celor care se prezintă la vot în localitatea respectivă” – a precizat Victor Gogonea, secretarul general ALDE Dolj

Poziționarea ALDE pe acest subiect nu va afecta coerența Coaliției în actul de guvernare. În programul de guvernare nu am avut nicio precizare cu privire la această temă, astfel că rămâne la îndemâna fiecărui grup parlamentar să își promoveze opțiunea pe această temă. Ne delimităm însă categoric de demagogia PNL care acum susține acest lucru după ce ani la rândul a fost împotriva alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ