Sportul a produs supriza sezonului

0
136

Puştii lui Isăilă s-au impus clar în Ştefan cel Mare schimbând liderul în Liga I

Operaţie pe cord deschis e expresia la modă în Ştefan cel Mare în această perioadă. Dacă Borcea s-a confruntat la propriu cu respectiva intervenţie, una cel puţin la fel de dureroasă, însă la figurat, a suferit echipa sa în meciul cu Sportul pe teren propriu. În urma acesteia, „pacientul” a fost doborât de pe prima treaptă a clasamentului, sub privirile suferinde ale lui Borcea de la fereastra spitalului din preajmă. Oaspeţii nici măcar nu au mizat pe formula de bază, din care a lipsit Varga, iar Curelea a intrat pe final. În schimb, pentru a consfiinţi umilinţa deplină, Isăilă l-a trimis în teren în prelungiri pe un puşti care acum câteva luni nici nu avea buletin, Răzvan Popa. „Este numai vina mea, îmi asum responsabilitatea pentru această înfrângere. Sunt principalul, ba nu, sunt singurul vinovat. Am jucat prost, am fost slabi la toate capitolele. Dacă ne-a învins Sportul este clar că suntem foarte departe de titlu” a declarat Ciobotariu la final. Noul lider este CFR Cluj, care a câştigat cu Pandurii, deşi a fost dominată clar pe teren propriu. O nouă gafă a lui Cardoso a prilejuit deschiderea scorului, până atunci oltenii lui Grigoraş controlând jocul. „Am fost masochişti, ne-am bătut singuri, dar rezultatul rămâne şi îmi vine să mă dau cu capul de pereţi” a spus la final Grigoraş, raportul şuturilor, 20-4 pentru gorjeni, susţinându-i declaraţia.

Chiajna a bătut Rapidul cu un gol de senzaţie

O surpriză care o concurează pe cea din Ştefan cel Mare s-a înregistrat la Chiajna, nou-promovata câştigând în ultimul minut în faţa Rapidului printr-un gol al lui Adrian Popa, la capătul unei curse de 70 de metri încheiată cu o scăriţă care l-a ridiculizat pe Coman, portarul Rapidului fiind luat în colimator din nou de suporterii giuleşteni. Aceştia l-au contestat şi pe Răzvan Lucescu, scandând numele lui Şumudică. „O asemenea atitudine produce numai stricăciuni, avem vocaţia autodistrugerii. Ne batem la titlu şi suntem în semifinalele Cupei, parcurs pe care Rapidul nu l-a mai avut în ultimii ani” a fost răspunsul lui Lucescu junior. Aranajamentul pronosticat de pariori la meciul Petrolul – „U” Cluj nu a avut loc, fiecare echipă luând doar un punct. La final, Răchită a acuzat arbitrajul lui Augustus Constantin: „Augustus ne-a arbitrat aşa pentru că atunci când a ieşit din arest tatăl lui mi-a fost propus la Petrolul şi eu l-am refuzat”. În replică, noul antrenor al Universităţii, Claudiu Niculescu, a spus: „Cei de la Petrolul n-au văzut reluările dacă s-au plâns de arbitraj. Băieţii s-au simţit jigniţi că au fost suspectaţi de blat la pariuri”. În derby-ul judeţului Sibiu, Mediaşul s-a impus fără probleme şi-a s-a îndepărtat de zona periculoasă a clasamentului. Ex-craioveanul Ciucă a centrat la golul lui Vitinho, însă în startul părţii secunde a fost eliminat, imediat după ce C. Petre a mai reuşit un gol superb, după cel din etapa precedentă, cu CFR Cluj. Astăzi, în epilogul etapei are loc un derby al Moldovei, Vasluiul jucând pe terenul care i-a fost gazdă în cupele europene, la Piatra Neamţ. Ceahlăul a produs supriza în tur, impunându-se cu 2-1.

Pe Lăcătuş nu-l prinde meciul cu Steaua la Tg. Mureş

După 3 meciuri în care echipa sa a obţinut două puncte, cu Voinţa Sibiu şi la Mioveni, fără a marca vreun gol, Marius Lăcătuş şi-a reziliat contractul cu FCM Târgu Mureş, chiar înaintea jocului împotriva Stelei. Conducerea clubului se gândeşte să-l readucă la echipă pe Ioan Ovidiu Sabău, cel care a mai condus echipa în sezonul trecut şi la începutul actualului campionat. Între timp, la Târgu Mureş au mai antrenat Tibor Selymeş şi Maurizio Trombetta.