Şcoala 12 „Decebal” a câştigat concursul „Igiena acasă şi la şcoală” – Elevii vor primi iPad-uri, iar şcoala produse pentru curăţenie

0
133

Concursul naţional „Igiena acasă şi la şcoală”, iniţiat de Unilever în parteneriat cu Ministerul Educaţiei cu scopul de a informa şi a iniţia elevii în menţinerea igienei personale şi colective, a luat sfârşit. În competiţie au intrat, şcolari şi cadre didactice din 185 de şcoli din 10 judeţe. În urma evaluărilor dar şi prin voturile de pe site-ul concursului www.zeromicrobi.ro,  primul loc a fost adjudecat de Şcoala nr. 12 „Decebal” din Craiova,  urmată de Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Slatina şi Şcoala cu clasele I-VIII, nr. 3 din Slobozia.

Concursul, ajuns în acest an la cea de a treia ediţie, care face parte din proiectul „Zero microbi” a constat în crearea unei mascote reprezentative pentru igienă, confecţionată din materiale reciclabile.  Elevii de la Şcoala nr 12 „Decebal” şi-au imaginat ca simbol al acestei teme o picătură veselă de Domestos. Creaţia a fost fotografiată şi supusă votului pe site-ul concursului. Ideea lor a primit 4.460 voturi. „Mascota a fost creată de o echipă de 50 de elevi. Meritul este al lor dar şi al coordonatorului de proiect Minodora Farfara, care a muncit foarte mult la acest proiect. Activitatea a fost mediatizat intens şi am primit voturi de la agenţi economici, părinţi, cadre didactice din alte şcoli, dar şi de la partenerii noştri din proiectele Comenius. Am reuşit astfel să fim pe primul loc. Munca elevilor va fi răsplătită cu 50 de iPad-uri, iar şcoala va beneficia de produse de curăţenie pentru un an de zile”, a precizat Emilia Lungulescu, managerul Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 12. „Decebal” Craiova.