Săptămâna limbii franceze şi a francofoniei, la Craiova

0
130
Maurice Maeterlinck

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” şi Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, inaugurează astăzi, la Craiova, Zilele francofoniei.

La sediul instituţiei-gazdă, Biblioteca „Aman”, are loc, la ora 14.00, deschiderea expoziţiei „Maurice Maeterlinck – 150 ani de la naştere”, care reuneşte bogata colecţie de carte ce îl reprezintă pe scriitorul belgian de expresie franceză, laureat al Premiului Nobel pentru literatură. Realizată de bibliotecarele Daniela Popescu şi Mădălina Florescu, de la Compartimentul Informare Bibliografică, Serviciul Prelucrarea Colecţiilor, expoziţia cuprinde atât cărţi de patrimoniu în limba franceză, cât şi traduceri în română şi studii de critică literară, care atestă o receptare de excepţie a scriitorului belgian în România.

Programul manifestării – coordonate de prof. dr. Maria Tronea, reprezentant al A.R.P.F. – include şi comunicări axate pe opera lui Maeterlinck: „Forţa simbolului în teatrul lui Maeterlinck” (prof. univ. dr. Cornelia Cîrstea), „Maeterlinck – Arta eseului” (prof. univ. dr. Sonia Cuciureanu), „Maeterlinck în România” (prof. dr. Maria Tronea).

Programul se va încheia cu un recital de vioară susţinut de elevi de la Liceul de Artă „Marin Sorescu”: Băloi Ştefăniţă (profesor Cornelia Murgulescu), Puţoi Lisa şi Mareş Casandra (profesor Dumitru Ştefan). Printre participanţi se numără şi elevi de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, de la Liceul „Traian Vuia” şi Grupul Şcolar de Transporturi C.F. Craiova.