SĂ FIE VICTORIE?

0
561

UNIVERSITATEA CRAIOVA – ASTRA PLOIEŞTI

Stadion: „Ion Oblemenco”, duminică, ora 18:00 – DIGISPORT.

Formaţii probabile

UNIVERSITATEA: S. Lung jr. – Dănănae, Zoro, M. Ciucă, Buşu – Gângioveanu, D. Stoica, Alex. Ologu – Subotici, M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

ASTRA: C. Grigore – Măţel, Mihalache, L. Goian, Junior Morais – Takayuki Seto, Croitoru, Strătilă, Tigoianu – Budescu, Miranda. Antrenor: Tibor Selymeş.

Ovidiu Dănănae

În urma unui joc neaşteptat de slab, etapa trecută, în deplasare la F.C. Timişoara, Universitatea Craiova s-a făcut de râs fiind învinsă cu categoricul scor de 4-0. Aflaţi în hora retrogradării, de unde cu greu par să iasă, „alb-albaştrii” doresc cu orice preţ să se impună în dificilul duel de duminică seara, când, pe stadionul „Ion Oblemenco”, vor da piept cu Astra Ploieşti. „Ne aşteaptă o partidă foarte dificilă, cei de la Astra Ploieşti nu au pierdut în acest retur, au moralul ridicat, dar noi suntem foarte motivaţi şi perfect conştienţi de periculosul loc ocupat în clasament. N-am mai câştigat de mult timp, suporterii sunt supăraţi pe noi, pe cei care chiar mai cred în noi îi invităm să vină la meci. Trebuie să redresăm situaţia, un egal cu Astra Ploieşti ar fi cât un eşec la situaţia în care ne aflăm”, a afirmat Ovidiu Dănănae. „Nu cred că suntem principalii candidaţi la retrogradare, însă suntem în horă. Sperăm să ieşim cât mai repede din zona periculoasă a clasamentului, nu în ultimul moment, ca în sezonul trecut. E păcat că ne batem la retrogradare, nu la cupele europene Meciul cu Astra Ploieşti este un meci foarte important, de şase puncte, trebuie tratat cu maximă seriozitate, nu mai putem face paşi greşiţi. Avem mare nevoie de suporteri, sperăm ca în următoarele trei întâlniri, care sunt foarte importante, să jucăm foarte bine”, a declarat şi Mădălin Ciucă.

Ploieştenii vin la victorie

Putându-se afunda foarte uşor în subsolul ierarhiei Ligii I, ploieştenii de la Astra doresc să se impună pe terenul Universităţii Craiova, deşi recunosc că nu le va fi deloc uşor. „Mergem să câştigăm la Universitatea Craiova, care are fotbalişti destul de valoroşi, care, dacă sunt lăsaţi să joace, pot scoate rezultate bune. Tocmai asta vrem noi, să nu-i lăsăm. Ştiu ce ne aşteaptă acolo, cum se tratează un meci de totul sau nimic. Nu e valid, în continuare, Salif (se află în Italia). Fatai a făcut abia primul antrenament cu echipa. Radek încă simte dureri, dar trebuie să treacă peste ele!… De când a plecat de aici actualul antrenor al Universităţii Craiova s-au schimbat multe – în mentalitate, în aşezare, nu numai ca jucători”, a afirmat Tibor Selymeş, antrenorul principal al Astrei Ploieşti. „Despre meciul cu Universitatea Craiova ? Sper să continuăm pe aceeaşi linie. Eu am jucat acolo, am fost iubit de spectatori, păstrez amintiri frumoase. Publicul oltean e pătimaş, nu uită, dar e cunoscător de fotbal, nu poţi să-l păcăleşti aşa de uşir. Va fi cel mai greu meci pe care l-am avut până acum!”, a adăugat Florin Prunea, managerul sportiv al grupării de pe Valea Prahovei.

Adrian Mititelu

Mititelu nu a scăpat de suspendare şi amendă

Comisia de Recurs din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a respins ca neîntemeiat memoriul depus de finanţatorul Universităţii Craiova împotriva sancţiunii dictate de Comisia de Disciplină pe data de 16 februarie. Adrian Mititelu a fost sancţionat cu şase luni de suspendare şi 150.000 de lei penalitate financiară după ce preşedintele Dumitru Dragomir a depus un memoriu împotriva finanţatorului „alb-albaştrilor” pentru declaraţiile făcute de acesta la adresa conducerii Ligii Profesioniste de Fotbal. Adrian Mititelu l-a acuzat pe şeful L.P.F. că se antepronunţă în cazul plecării fundaşilor Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu din cantonamentul Ştiinţei de la Băile Govora şi că membrii comisiilor nu sunt independenti. „Vă antepronunţaţi într-o problemă delicată, ştim cu toţii că oamenii din Comisii sunt aleşi pe criterii nu tocmai curate. Pe nepotisme, pe relaţii… La Ligă este o întreagă cârdăşie, de la A la Z. Vă includ aici şi pe dumneavoastră, nu vreau să spun de ce, am alte probleme acum”, a fost afirmaţia pentru care Adrian Mititelu a fost suspendat şi drastic amendat.