Jucătorii Craiovei mizează și pe oboseala campioanei la ora derby-ului

0
162

Un cvartet de jucători importanţi ai Ştiinţei a fost prezent luni seara la magazinul oficial al clubului, din mall, pentru lansarea campaniei de abonamente pentru play-off. Koljic, Pigliacelli, Martic şi Mihăilă au răspuns solicitărilor fanilor pentru poze şi autografe şi au oferit câteva impresii despre partida cu CFR, care încheie sezonul regular, şi despre obiectivul din play-off: titlul.

Elvir Koljic a marcat la Iași primul gol de la revenirea pe teren, în urma unei accidentări care l-a ținut patru luni indisponibil. Practic, în ultimul an, vârful de 24 de ani a fost apt de joc numai o lună. Bosniacul spune că Universitatea au o șansă în plus să câștige cu CFR, deoarece campioana are joi un meci solicitant, cu FC Sevilla, în Europa League. „Cred că avem o echipă foarte bună şi jucăm foarte bine în acest moment. Acum vine meciul cu CFR Cluj, urmează play-off-ul, deci o perioadă grea, dar cred că avem o echipă bună ca să câştigăm campionatul. Mă aştept să fie sold-out la meciul cu CFR Cluj, pentru că echipa merge foarte bine. Va fi ceva fantastic şi sper să câştigăm, să-i facem fericiţi pe suporteri. Dacă o să jucăm ca în ultimele trei meciuri sunt sigur că o să câştigăm cu CFR Cluj. Cred că liderul CFR Cluj va fi puţin obosit după meciul din Europa League şi este o şansă în plus pentru noi ca să ne impunem”.

Revenit după două accidentări grave în ultimul an, Koljic spune că a simțit suportul fanilor și acum dorește să-i răsplăteacă prin cât mai multe goluri. „Am primit foarte multe mesaje de încurajare cât timp am fost accidentat. Acum trebuie să gândesc pozitiv şi să sper că nu se va mai întâmpla nimic rău. Îmi doresc să dau cât mai multe goluri şi să-i mulţumesc pe suporterii care m-au susţinut mereu. Sper să mă fi întors şi mai puternic“, a declarat Koljic.

Mihăilă speră ca publicul să împingă echipa spre victorie

Valentin Mihăilă speră într-o victorie duminică, în derby-ul cu CFR Cluj, pentru ca Universitatea Craiova să intre în play-off la egalitate de puncte cu campioana. Totodată, internaționalul de tineret are convingerea că va fi o dispută cu casa închisă, el însuși având multe solicitări de bilete. Absent în meciul de la Iași din cauza unei ușoare accidentări, atacantul Craiovei poate reveni pe teren în meciul cu CFR Cluj, programat duminică, de la ora 20. „Sper ca duminică să fie stadionul plin şi publicul să ne împingă de la spate spre o nouă victorie. Toţi îmi cer bilete pentru derby şi o să le fac rost ca să vină la meci să ne ajute. M-aş bucura să fie primul sold-out din anul ăsta. Sigur că sper să marchez, dar nu contează cine o să înscrie cu CFR. Important este să luăm punctele. Şi Mirko Pigliacelli dacă o să înscrie, o să fie foarte bine. Sper să câştigăm meciul de duminică, să intrăm în play-off la egalitate de puncte cu CFR“, a declarat Mihăilă.

Jucătorul care a împlinit recent 20 de ani spune că șanse la titlu vor avea toate echipele care vor intra în play-off. „Mă aşteptam să terminăm campionatul regulat atât de sus în clasament, pentru că ştiu ce lot avem. Am avut nevoie de timp ca să se acomodeze toţi colegii şi acum se vede clar că formăm o echipă. Mai este mult până la finalul sezonului. Sunt cinci meciuri acasă, sperăm să le câştigăm pe toate. Dar sunt în total sunt zece în play-off, deci mai este mult de muncă. Ne dorim foarte mult titlul, însă sunt destule meciuri în care se pot întâmpla multe. Chiar dacă vom câştiga duminică, nu înseamnă că noi şi CFR suntem favorite pentru campionat. Şi celelalte echipe care vor intra în play-off se vor bate pentru titlu“, a declarat Vali Mihăilă.

Martic nu s-a hotărât dacă va continua la Craiova din vară

Ivan Martic este convins că arena din Bănie va fi plină la derby-ul cu CFR Cluj și spune că pentru un succes el și colegii săi trebuie să aibă o atitudine exemplară. „Nu ştiu dacă vom ieşi campioni, dar ne dorim acest lucru. Prima dată trebuie să ne gândim la meciul cu CFR, care este foarte important. După o să facem pas cu pas şi o să vedem unde ajungem. Suporterii sunt mereu lângă noi, iar acum, că avem trei victorii consecutive, vin şi mai mulţi. O să fie stadionul plin cu CFR şi o să fie spectacol. De aceea trebuie să le facem suporterilor cadou o victorie. Am ştiut mereu ce echipă avem, una foarte puternică, şi nu sunt surprins că suntem pe locul doi. Avem nevoie de unitate ca să o învingem pe CFR şi de un presing foarte bun. Trebuie să luptăm pentru fiecare minge, iar cu suporterii în spate câştigăm 100%“, a declarat Martic, care a fost rezervă la meciul de la Iași, fiind victima regulii under 21, care l-a propulsat în primul 11 pe Ștefan Vlădoiu, în condițiile în care Mihăilă a fost indisponibil.

Lui Ivan Martic îi expiră contractul în vară și spune că nu se gândește acum dacă și-l va prelungi, fundașul dreapta declinând până acum propunerile venite din partea conducerii din Bănie. „Nu mă gândesc ce va fi de la vară. Acum sunt concentrat la ce avem de făcut ca echipă şi îmi doresc să câştigăm un trofeu anul acesta“, a spus Martic.

Pigliacelli: „Avem calitatea necesară să fim campioni”

Portarul Universității Craiova, Mirko Pigliacelli, este convins că va fi un meci spectaculos derby-ul cu CFR Cluj, mai ales că se anunță o partidă cu casa închisă. „Va fi spectacol cu CFR Cluj! Când este plin stadionul nostru este incredibilă atmosfera. Ca să învingem duminică avem nevoie să jucăm cum ştim noi şi cum ne pune Mister în teren. Sigur va fi un meci tare! O să dau pase bune în continuare, dar nu e important să dau eu assist, ca anul trecut cu ei, ci să câştige echipa. Sperăm să nu luăm gol şi să facem tot posibilul să câştigăm meciul. Dacă echipa are nevoie, o să încerc să dau şi eu gol, dar avem atacanţi buni, valoroşi şi ei trebuie să înscrie. Rolul meu este să apăr, să nu primim gol” a spus italianul, care a oferit un assist pentru Koljic la victoria cu 2-0 de anul trecut contra ardelenilor.

Mirko Pigliacelli este optimist în privința șanselor la titlu: „Vom încerca să fim campioni, avem calitatea necesară, avem echipă mare. Ştiu că au trecut foarte mulţi ani de la ultimul titlu. E foarte greu să câştigăm toate meciurile până la final, dar noi o să încercăm asta de fiecare dată când intrăm pe teren. Nu cred că au contat numai paşii greşiţi ai adversarelor, e bine că noi am câştigat cele trei meciuri şi de aceea suntem acolo sus în clasament. Am arătat atitudine bună şi cred că s-a văzut asta“.

După problemele pe care le-a avut cu galeria, Pigliacelli spune că mai afectată de acest scandal a fost familia sa, care a văzut mesajele injurioase scrise pe garduri și comunicatul emis de Peluza Nord. „Eu mi-am făcut treaba. Echipa a câştigat şi a făcut-o cu toţi jucătorii. Inclusiv cu cine a fost pe bancă, în tribună sau acasă. Toţi am lucrat ca să câştigăm meciurile! Cred că am vorbit deja prea mult pe acea problemă cu suporterii. Acum sunt concentrat pe ceea ce avem de făcut pe teren. Nu a fost o perioadă foarte grea pentru mine, dar a fost pentru familia mea. Ei ştiau că eu stau singur aici şi de aceea le-a fost mai greu. Mă bucur că au trecut acele probleme, că totul s-a liniştit şi am făcut o treabă bună pe teren. Am primit foarte multe mesaje de încurajare. Cel mai frumos a fost cel primit din partea familiei mele“ a spus Mirko Pigliacelli, care a fost înconjurat cu căldură de suporteri la evenimentul de lansare a abonamentelor pentru play-off.