Alb-albaștrii sub lupă – analiza evoluțiilor din meciul cu Iași

0
234

Pigliacelli – Nu i se poate imputa vreun gol, au fost execuţii remarcabile ale gazdelor. Dacă mai e nevoie, de subliniat încă o dată jocul său cu piciorul, în condiţiile în care gazonul de la Iaşi a fost unul cu probleme.

Vlădoiu – Pare sub forma de anul trecut. A comis ceva greşeli, în zone periculoase. La golul al doilea al gazdelor strânsese în centru, nu e cert că e greşeala sa. E clar însă că este principala variantă de under, dacă lipseşte Mihăilă, se pare că Baiaram nu va fi forţat. Găsit excelent de Cicâldău, a oferit totuşi assist-ul pentru Koljic, într-un moment în care fusese avansat, după intrarea lui Martic.

Bălaşa – A marcat, este la al treilea gol pentru Universitatea, poate nici nu mai trebuie menţionat că are mai multe decât Ivan. A mai avut şi scăpări. Doar lipsa de calitate a atacanţilor adverşi ne-a salvat de două goluri, Omoh şi Luckassen trecând pe lângă mingi care i-a găsit liberi în centrul careului. Cu o echipă mai „serioasă”, era mare deranj.

Cosic – Este mai bun pe construcţie decât pe marcaj, Oricum, se vede că stoperii nu au relaţii de joc, aproape orice cuplu de fundaşi la Universitatea este inedit, dar măcar la fazele fixe ar trebui să fie mai organizaţi. Incredibil cât de uşor l-a pierdut din marcaj pe Frăsinescu, la golul acestuia, într-o fază fixă. La prima ocazie a moldovenilor i-a scăpat, pe rând, şi pe cel care avea să centreze, şi pe cel care a finalizat.

Bancu – Ofensiv a fost excelent, a marcat, a obţinut penalty, iar pe final a fost avansat, o dată cu intrarea lui Vătăjelu. A avut ceva probleme pe faza de apărare, s-a centrat cam uşor de lângă el, inclusiv la faza golului al doilea al gazdelor şi la o acţiune anterioară.

Mateiu – Constant, îşi face treaba, a ieşit mai puţin în evidenţă. E bine că nu a încasat un galben, ar fi ratat derby-ul cu CFR Cluj.

Nistor – Nu se poate spune că nu confirmă, dar nici nu străluceşte, nu e la nivelul de la Dinamo. Joacă pentru echipă, este laborios, iar când rezultatele sunt bune, e OK. A declanşat faza primului gol, cu pasă spre Cicâldău. A mai avut un şut, de pe 16 metri, sabotat şi de gazon, prins uşor de portar.

Cicâldău – Deja e o obişnuinţă să fie desemnat MVP, s-a cunoscut revenirea sa în primul 11, a şi marcat, din penalty, a oferit şi assist, cu călcâiul, a încheiat cu o pasă genială pentru Vlădoiu la faza ultimului gol. Va fi jucătorul determinant al Craiovei în play-off. A executat destul de previzibil şi fără forţă acea lovitură liberă, în prima repriză.

Bărbuţ – Şi el a intrat în primul 11 o dată cu absenţa lui Mihăilă, deşi, la forma pe care o arată Ivan, poate pretinde să fie titular. Nu a făcut un meci rău, dar nici nu a avut realizări concrete.

Ivan – Nu se regăseşte, nu a confirmat nici măcar acum, când a fost utilizat în stânga. Dacă nu va fi recuperat ca formă pentru play-off, va fi greu ca Ştiinţa să se bată pentru titlu cu şanse reale. L-am văzut la cornerul din care a marcat Bălaşa, dar nu a deviat el cu capul, ci Breveld, şi la combinaţia cu Cicâldău din repriza secundă, când şutul decarului a trecut pe lângă bară. În cazul său, e cert că poate mult mai mult, dar prelungeşte criza de formă.

Niţu – E jucătorul de la care nu te aşteptai să te ajute atât de mult cât a făcut-o. Are deja 4 goluri, toate importante, la 0-0. A fost sacrificat, ştia asta, dar la fel de bine ştie şi cine a intrat în locul lui, cât şi faptul că va fi titular şi în meciurile următoare. Nu a împlinit încă 19 ani, dar, faţă de Markovic, a arătat ceva când i s-au dat şanse, chiar a fost peste aşteptări. E posibil ca în play-off să facă diferenţa jucătorii under, iar la acest capitol FCSB stă cel mai bine, având 6 jucători importanţi care acoperă această regulă: Man, Coman, Moruţan, Adi Petre, Oaidă şi Nedelcu.

Koljic – E bine că a marcat, pentru moral, dar nu pare să fie la parametri maximi, se cunoaşte faptul că a ieşit din circuit pentru o lungă perioadă, trebuie să ajungă cât mai repede la forma sa obişnuită, pentru a ajuta echipa să lupte la titlu.

Vătăjelu – A intrat bine, a demonstrat că este în formă anul acesta, din păcate pentru el îl are concurent pe post pe căpitanul echipei, care face un sezon excelent. Trebuie să dea dovadă în continuare de profesionism, de răbdare şi se vor mai ivi ocazii de a juca. Interesantă lansarea pentru Bancu, cu dreptul, la faza golului patru.

Martic – A fost sacrificat de regula under 21, în condiţiile în care nu a putut juca Mihăilă. A intrat pe final, determinat, a înţeles probabil situaţia şi s-a conformat, arată spirit de echipă.