Arestat după ce a fost prins încercând să fure maşina din garajul unei craiovence

0
123

Un tânăr de 21 de ani a fost arestat preventiv în baza mandatului emis pe numele său sâmbătă, de Judecătoria Craiova, pentru tentativă de furt calificat. Acesta a fost prins în garajul unei locuinţe din Craiova, în timp ce voia să fure o maşină, poliţiştii reuşind să pună mâna pe el cu ajutorul fiului proprietarei dar şi al unui coleg aflat în timpul liber. Acum oamenii legii încearcă să afle dacă acesta a mai comis şi alte fapte.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au fost anunţaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.30, de Vergica I., de 54 ani, de pe strada „Fagului”, din Craiova, că în garajul din curtea locuinţei a pătruns un tânăr necunoscut care încearcă să-i fure autoturismul. La faţa locului a fost trimis un echipaj de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, care, cu sprijinul unui agent din cadrul Biroului Rutier Craiova, aflat în timpul liber, şi a lui Robert I., fiul reclamantei, au reuşit să-l prindă pe tânărul în cauză, stabilind că acesta se numeşte Darius Rista, de 21 de ani, din localitatea Sînmihaiu Român, judeţul Timiş, care stă fără forme legale în Craiova.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul a pătruns prin efracţie în locuinţa femeii de 54 de ani, cu intenţia de a sustrage sume de bani şi autoturismul parcat în garajul imobilului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat, iar în urma analizării probatoriului administrat, s-a dispus reţinerea autorului pe o durată de 24 ore. Tânărul a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestarea preventivă, propunere admisă de instanţă, care i-a emis mandat pentru 30 de zile:

„Respinge cererea formulată de inculpatul Rista Darius, prin apărătorul din oficiu, de luare a uneia din măsurile preventive prev. de art. 202 – controlul judiciar sau arestul la domiciliu. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Rista Darius, pe o perioadă de 30 zile,de la data de 17.02.2018 până la data de 18.03.2018 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 17.02.2018”, se arată în hotărârea instanţei. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a tânărului de 21 de ani, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.