Disponibilizări masive la Complexului Energetic Oltenia

0
204

Trei mii de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia ar urma să fie disponibilizaţi în 2016, au anunţat, după negocieri cu administraţia CEO, sindicaliştii, concedierile fiind confirmate de conducere, care nu a precizat şi dimensiunea lor, transmite Mediafax.

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a participat, ieri, la o întâlnire cu sindicatele, în cadrul căreia au fost stabilite câteva măsuri de eficientizare a companiei. Printre acestea se numără un program de restructurare şi o perioadă de cinci zile de şomaj tehnic, în zona Rovinari şi la Cariera Husnicioara, începând cu data de 22 februarie. Liderul de sindicat din zona Rovinari, Gheorghe Peptan, a declarat, la final, că la negocieri s-a stabilit ca aproximativ 3.000 de persoane să fie disponibilizate în 2016.

“Din martie va începe programul de restructurare. În primă fază, pleacă cine doreşte, cu plăţi compensatorii. Colegii au solicitat cinci salarii. Nu cred că se îngrămădeşte nimeni să plece. Anul acesta trebuie să se ajungă la 3.000 de salariaţi disponibilizaţi. Se vorbeşte şi de partea economică, pentru că sunt vreo 300 de economişti”, a precizat Gheorghe Peptan, liderul de sindicat din zona Rovinari.

Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, a refuzat să declare care este numărul exact al persoanelor disponibilizate. “Este vorba de desfiinţarea multor posturi de conducere, de un act managerial mult mai simplu. Discutăm de reduceri de posturi în toate zonele. De la costuri cu prestatorii, costuri cu energia, costuri cu prestaţiile din partea tuturor. Discutăm şi de reduceri de personal, dar numărul va fi stabilit în funcţie de toate elementele şi îl vom prezenta partenerilor de discuţie. (…) Nu pot să spun că este vorba despre 3.000 de oameni. Discutăm de perioada 2016-2020, aceşti oameni ar pleca în condiţiile prevăzute în contractul colectiv de muncă, mă refer la salarii compensatorii şi la venit de completare. De săptămâna viitoare vom demara şi un plan de plecări voluntare. Sunt salariaţi în concedii medicale, în străinătate, care sunt în concediu fără plată”, a declarat Ciobotărică.