Cătălin Burlacu: “Vrem să facem istorie în acest sezon la Craiova”

0
186

Echipa de baschet SCMU Craiova a terminat sezonul regulat pe locul 5, asigurându-şi astfel prezenţa în play-off. Duminică, la ora 17, alb-albaştrii debutează în minicampionatul echipelor din Top 6, pe care vor să-l termine pe unul din primele 4 locuri, aşa încât să joace mai multe meciuri acasă în prima fază a play-off-ului.  Despre meciul cu “U” BT Cluj, situaţia de la echipă şi obiectivele pentru restul sezonului a vorbit căpitanul Craiovei, Cătălin Burlacu.

–  Cătălin, sunteţi în grafic după sezonul regulat…

Burlacu: Aşa este, ne bucurăm că am ajuns în postura actuală şi obiectivul nostru rămâne viabil. Avem şansa de a juca în continuare meciuri interesante şi de a urca în clasament. Suntem în formă, avem o mentalitate profesionistă şi o stare de spirit pozitivă. Aştept cât mai mulţi fani la sală, deja am văzut că vin în număr tot mai mare. E important să vină şi cât mai mulţi copii, aşa cum se întâmplă în ultima vreme, este o propagandă bună făcută sportului şi oraşului în general.

– La ce să ne aşteptăm în acest minicampionat al echipelor din Top 6?

Burlacu: Dacă până acum am avut parte de destule meciuri spectaculoase, decise în ultimele minute sau în ultimul minut sau la ultima fază, de acum încolo cred că vor fi doar astfel de jocuri. Au rămas în luptă echipe bune, ne cunoaştem fiecare cu fiecare extrem de bine, în cele mai mici amănunte, nu mai sunt secrete din punct de vedere tactic. Va conta foarte mult puterea de concentrare, în special la meciurile din play-off.

– Sunteţi în play-off deja, care ar fi obiectivul pentru restul sezonului, ţinând cont că fanii deja se aşteaptă să vă luptaţi la titlu?

Burlacu: Deocamdată, va fi o luptă pentru locurile 1-4, care, după cum se ştie, îţi conferă prilejul de a juca un meci în plus pe teren propriu în prima fază din play-off. Deci acesta ar fi ţelul nostru, de a ne clasa pe una din primele patru poziţii, pentru a avea şanse mari la semifinale. De acolo, putem forţa şi alt obiectiv.

– După ce s-a întâmplat în acest sezon cu echipa, eşti mulţumit că ai ales Craiova şi cum ai caracteriza evoluţia ta şi a echipei?

Burlacu: Nu mă interesează foarte mult statistica personală, la experienţa mea nu mai am astfel de ambiţii, fac orice doar ca echipa să câştige, stau şi în cap dacă e nevoie! Au fost şi două meciuri în care îmi reproşez că nu am ajutat echipa, pentru care îmi şi cer scuze. Unul în care puteam aduce victoria şi altul în care am fost suspendat. Ca echipă, mă bucur că am avut victorii clare, serioase, bazate pe un joc solid. Sunt mulţumit de echipă, am ajuns la nivelul pe care l-am dorit atunci când am venit la Craiova. Au fost multe schimbări în lot, dar este normal, fiindcă nu poţi nimeri din prima cea mai bună formulă de echipă sau de joc.

– Există o favorită la titlu sau oricare din formaţiile calificate deja în play-off poate câştiga campionatul?

Burlacu: Nu cred că există o favorită clară la titlu. Sunt patru-cinci echipe echilibrate valoric, printre care ne numărăm şi noi. Decisiv va fi modul de abordare al play-off-ului, iar eu am destule astfel de experienţe, ştiu cum să abordez jocurile decisive.

– Se poate spune că eşti un jucător controversat, ţinând cont de antipatiile pe care le trezeşti… Sunt destui în lumea baschetului care sunt uimiţi şi de modul cum te-a adoptat Craiova, după adversitatea pe care o stârneai înainte în Bănie…

Burlacu: Nu mă interesează ce se spune despre mine. Când ai fost atâţia ani locomotiva baschetului românesc, e normal să apară antipatii, să ţină lumea şi cu cei din spate. Eu îmi fac treaba unde joc şi atât, nu ţin cont de ce se spune.

– Clujenii au fost părut destul de frustraţi la eşecul recent din Polivalentă, s-au manifestat destul de vehement la adresa spectatorilor, arbitrilor. Acum vor veni probabil foarte montaţi pentru revanşă. Cum va fi acest debut în a doua parte a campionatului?

Burlacu: Sunt convins că ei îşi vor lua măsuri de precauţie, dar nici noi nu vom sta cu sabia în teacă. Nu există echipă pe care să nu o fi învins în acest sezon, aşa că nu mai avem vreo teamă, vreun complex. Clujul este o echipă foarte bună, are jucători cu experienţă, aţi văzut că noi am încercat să păstrăm acea marjă de 9-10 puncte, dar s-au apropiat de câteva ori şi au fost aproape să întoarcă meciul.

– Aţi marcat mult în ultimele două meciuri, multă lume vorbeşte despre Craiova ca despre o echipă foarte bună pe atac.

Burlacu: Suntem o echipă bună pe atac, dar şi la recuperări. Cred totuşi că suferim încă la rotaţie, sper să se rezolve această problemă o dată cu revenirea jucătorilor accidentaţi. Vor fi meciuri din trei în trei zile şi deplasări foarte lungi, aşa că avem nevoie de o rotaţie solidă.

– Aveţi acum un nou jucător român care poate avea minute, Florin Popa, ce părere ţi-a făcut?

Burlacu: Florin Popa este un jucător care s-a integrat foarte repede, ne-a ajutat foarte mult încă de la debut. Galaţiul nu este o echipă facilă, mai ales pe teren propriu, iar noi ne-am impus clar acolo, cu ajutorul lui. Este foarte important că avem încă un jucător român în echipă care se exprimă la un nivel de joc foarte bun. Vrem să facem istorie la Craiova în acest sezon şi el ne poate ajuta.