Şcolile franceze caută bursieri în România

0
85

Şcolile franceze caută elevi bursieri în România. Este vorba despre cea de-a X-a ediţie a Concursului pentru acces în clasele pregătitoare ale Marilor Şcoli din Franţa (CPGE). Organizat de Ambasada Franţei în România, concursul se adresează elevilor din clasele a XII-a care deţin cunoştinţe excelente de Matematică, dar şi noţiuni de Limbă franceză. Primii doi candidaţi clasaţi, în urma acestui concurs, vor beneficia de burse acordate de Fundaţia Odon Vallet şi vor studia la Liceul Louis-le-Grand din Paris, timp de doi ani. După cei doi ani de pregătire, elevii au posibilitatea de a susţine examenele de admitere pentru una sau mai multe şcoli de inginerie. Elevii care nu reuşesc să fie admişi într-o Grande Ecole, după cei doi ani de pregătire, pot continua studiile într-o universitate.

Probă scrisă de Matematică, în limba franceză

Concursul CPGE va fi organizat simultan de Institutul Francez din România (Bucureşti), de direcţiile sale regionale de la Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, dar şi de Lectoratele franceze de la Sibiu şi Craiova, în data de 25 martie 2013, începând cu ora 8.30. Testul constă într-o probă scrisă, în limba franceză, bazată pe cunoştinţele de matematică ale participanţilor. Data-limită a înscrierilor este joi, 21 martie 2013, ora 18.00.

Înscrierile pentru acest concurs se pot face prin e-mail la următoarele adrese, în funcţie de centrul de examinare: Institutul Francez din România (Bucureşti): raluca.smadu@institutfrancais-roumanie.com; Institutul Francez din România (Iaşi): olivier.dumas@institutfrancais-roumanie.com; Institutul Francez din România (Cluj-Napoca): secretariat.cluj@institutfrancais-roumanie.com; Institutul Francez din România (Timişoara): camelia.gintaru@institutfrancais-roumanie.com; Lectoratul francez de la Sibiu (Sibiu): sibiulectoratfrancais@gmail.com; Lectoratul francez de la Craiova (Craiova): lecteurdefrancaiscraiova@yahoo.fr.