Eliberat din puşcărie în baza legii recursului compensatoriu, la judecată în stare de arest preventiv pentru tâlhărie calificată

0
206

Craioveanul de 37 de ani, eliberat din penitenciar în luna octombrie, în baza Legii privind recursul compensatoriu, şi ajuns înapoi, în spatele gratiilor, în decembrie, a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată. Dosarul este în camera preliminară la Judecătoria Craiova, instanţă care, miercuri, a menţinut arestarea preventivă a inculpatului.

Judecătoria Craiova a menţinut, miercuri, 17 ianuarie a.c., arestarea preventivă a lui Florin Ştefan, craioveanul de 37 de ani care a tâlhărit o femeie, în Parcul Corniţoiu din municipiu: „Respinge cererea de revocare a măsurii arestului preventiv formulată de inculpatul Ştefan Florin, prin apărătorul său din oficiu. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv – formulată de inculpatul Ştefan Florin, prin apărătorul său din oficiu – cu măsura arestului la domiciliu. Menţine ca legală şi temeinică măsura arestului preventiv a inculpatului Ştefan Florin. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi 17.01.2018”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, pe 15 noiembrie anul trecut, seara, poliţiştii Secţiei 5 din Craioviţa Nouă au fost sesizaţi despre o tâlhărie comisă, în jurul orei 19.30, în Parcul Corniţoiu. Un bărbat necunoscut a urmărit o femeie de 38 de ani, din Craiova, pe o alee întunecată din spatele unor imobile de pe bulevardul Dacia din Craiova, a doborât-o la pământ, i-a luat telefonul mobil şi a fugit. În baza exploatării informaţiilor obţinute de lucrătorii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 5 Poliţie, precum şi ca urmare a unor activităţi specifice, pe 12 decembrie a fost identificat şi ridicat pentru cercetări principalul suspect, Florin Ştefan, de 37 de ani, din Craiova. Acesta fusese liberat din penitenciar pe 19 octombrie, în baza Legii 169/2017 – privind recursul compensatoriu. „În baza probatoriului administrat, faţă de persoana în cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Bărbatul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Dolj. Prejudiciul cauzat, în valoare 700 lei, a fost recuperat în totalitate de poliţişti, care au restuit persoanei vătămate bunul sustras prin violenţă”, a declarat, la momentul respectiv, inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Pe 13 decembrie bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar pe 21 decembrie s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru tâlhărie calificată.