Programe pentru sănătate

0
248

crucea rosieLa începutul acestei săptămâni, la Liceul „Traian Vuia” din Craiova a avut loc o acţiune desfăşurată de Filiala Dolj a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, în parteneriat cu instituţia de învăţământ amintită şi cu Fundaţia „Population Services International”, cu scopul informării privind importanţa unui stil de viaţă sănătos, cu eliminarea exceselor de orice fel. Deviza acţiunii a fost „Alimentele să vă fie medicamente şi medicamentele să vă fie alimente!”.

S-a vorbit despre controlul alimentaţiei, metodele de profilaxie şi controlul obezităţii şi a bolilor cardiovasculare, „lucruri care sunt convinsă că se vor arăta benefice asupra elevilor şi cadrelor noastre didactice, iar aceste programe sunt binevenite” – prof.  Ileana Moculescu, director al Liceului „Traian Vuia”.

La rândul său, Maria Vintilă, director al Filialei Dolj a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie a menţionat că „am văzut un interes din partea tinerilor şi vom extinde aceste parteneriate la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar”.