Primăria Craiova caută administrator public nr. 3

0
161

Primăria Craiova a scos, din nou, la concurs funcţia de administrator public al oraşului. Este pentru a două oară în acest mandat (şi încă de două ori în primul mandat al primarului Olguţa Vasilescu) când se caută o persoană pentru acest post, vacantat acum prin plecarea lui Radu Preda. De această dată, fostul administrator nu mai poate candida deoarece a fost ales senator de Dolj.  

primaria craiovaAutorităţile locale au scos, din nou, la concurs postul de administrator public al oraşului, publicând ieri pe site-ul instituţiei calendarul probelor şi condiţiile de participare pe care trebuie să le îndeplinească orice persoană interesată.

Dosarele de înscriere şi proiectele de management se vor depune, potrivit municipalităţii, până cel târziu în data de 1 februarie, ora 16.30, la sediul Primăriei Municipiului Craiova din strada „A. I. Cuza” nr. 7.

Potrivit municipalităţii, concursul se desfăşoară în trei etape: pe 2 – 3 februarie este programată selecţia dosarelor, iar pe 13 – 14 februarie se va face analiza proiectelor de management depuse. Susţinerea în sine a proiectului de management, cea de-a treia probă, se va face, potrivit autorităţilor, în cadrul interviului care va fi programat în maximum 4 zile lucrătoare.

Cazier curat şi trei ani de administraţie

Autorităţile au păstrat aceleaşi criterii de participare pe care le-au folosit la concursurile pe post organizate anterior. Ca şi până acum, poate participa la concurs orice persoană care îndeplineşte mai multe condiţiile generale şi specifice, între care să nu fi fost condamnată definitiv. Pentru a dovedi că îndeplinesc această calitate, candidaţii trebuie să depună la dosarul de înscriere cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere în care să se precizeze „că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează”.

În categoria condiţiilor specifice, autorităţile cer ca noul administrator să aibă o experienţă de minimum trei ani în administraţia publică locală.

Nr. 1, Gheorghe Nedelescu

Funcţia de administrator public al oraşului, deşi era prevăzută de lege, însă nu şi obligatorie, nu a fost folosită până la venirea în funcţia de primar a Olguţei Vasilescu. În primul său mandat de edil, funcţia a fost inclusă în organigramă şi scoasă la concurs. Venind cu o experienţă de viceprimar, Gheorghe Nedelescu a obţinut acest post, calificându-se la concursul de proiecte de management. Mandatul său ar fi trebuit să se întindă pe durata mandatului primarului, însă în februarie 2015 Gheorghe Nedelescu a anunţat că renunţă la funcţie, plecând şi din CLM Craiova şi transferându-se la Complexul Energetic Oltenia.

La concursul organizat de municipalitate s-a înscris un singur candidat, Radu Preda, care a fost confirmat pe funcţie la mijlocul lunii februarie 2015.

Nr. 2, Radu Preda

Fost director a două regii – RADPFL şi RAT Craiova, Radu Preda a ocupat această funcţie pentru numai un an, mandatul luându-i sfârşit odată cu cel al primarului.

În cel de-al doilea mandat de primar al Liei Olguţa Vasilescu, postul de administrator a fost scos la concurs mai târziu. Cum perioada respectivă a coincis cu trimiterea în judecată a fostului edil, actualul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, alături de Radu Preda, în calitate de complice, s-au vehiculat mai multe nume care ar fi putut concura pe acest post.

Supoziţiile nu s-au adeverit. În octombrie 2016, postul de administrator al oraşului este scos, din nou, la concurs. Și de această dată se înscrie tot o singură persoană: Radu Preda. Vin însă alegerile parlamentare, iar administratorul public al municipiului este ales senator de Dolj, fiind a doua poziţie pe lista PSD, după preşedintele organizaţiei, Claudiu Manda. Cum era şi firesc, postul s-a vacantat iar.