Universitatea Craiova a remizat cu Genclerbirligi, scor 1-1, în Antalya / Herghelegiu, alfa şi omega

0
120

Atacantul care a semnat ultima reuşită a Craiovei în 2014 a înscris şi primul gol de anul acesta

Universitatatea Craiova a debutat cu o remiză în seria amicalelor din stagiul de pregătire din Antalya, 1-1 cu Genclerbirligi, ocupanta locului 8 la jumătatea sezonului în Suprliga din Turcia. Dacă alb-albaştrii s-au aflat la primul meci din acest an, pentru formaţia la care evoluează Bogdan Stancu şi Liviu Antal a fost ultimul test înaintea reluării campionatului, la finalul acestei săptămâni urmând să întâlnească liderul Beşiktaş Istanbul. Partida s-a jucat în nocturnă, pe baza „Sport Centrum Titanic” din Belek, fiind urmărită de başkanii clubului din capitala Turciei.

Foşti coechipieri la Unirea Urziceni, Pablo Brandan şi Bogdan Stancu au schimbat fanioanele înainte de meci, din postura de căpitani ai celor două formaţii. Argentinianul a evut şi prima şansă de a marca, dar a executat prost o lovitură liberă de la 20 de metri obţinută de Herghelegiu, după o minge primită de la adversari. De altfel, atacantul care a marcat ultimul gol al Craiovei anul trecut, cel de 2-0 în meciul cu Ceahlăul, avea să spargă gheaţa pentru alb-albaştri şi în 2015. Moldoveanul a speculat în minutul 37 un „assist” venit tot de la adversari şi a şutat lângă bară din preajma punctului cu var. Genclerbirligi deschisese însă scorul, în minutul 20, după o fază cursivă finalizată de la 16 metri de Kaya cu un şut plasat, la colţ, Bălgrădean neavând vreo şansă. Ocazii mari nu au mai fost până la final, deşi ambele formaţii au avut perioade de dominare şi posesie, dar şi câteva tentative de a prelua conducerea.

Două formule de echipă aproape total diferite

Aşa cum a promis Cârţu, Universitatea a etalat formule echilibrate, lotul nefiind împărţit în „titulari” şi „rezerve”. Fiecare portar a avut la dispoziţie câte o jumătate de oră între buturi. În dreapta defensivei, Dumitraş a fost folosit până spre final, când pe postul respectiv a fost repoziţionat Târnăcop. Două cupluri de stoperi au fost utilizate în fiecare repriză, Avrămia-Frăsinescu şi Acka-Izvoranu, în lipsa lui Kay, plecat la Cupa Africii. Pe stânga, Vătăjelu şi Briceag au avut la dispoziţie câte 45 de minute. Cvartetul de mijlocaşi a fost înlocuit în întregime după pauză, la fel şi duetul ofensiv, singurul care a revenit pe teren până la final fiind Adrian Cârstea. Acesta din urmă şi Manea au fost tinerii testaţi sâmbătă seara de staff-ul Craiovei, ceilalţi puşti aşteptându-şi şansa în alte dispute. În afara celorlalţi juniori, nu a evoluat nici Achim.

La gazde, Bogdan Stancu a fost înlocuit după aproape o oră de joc, timp în care jucătorul  debutat în Liga I de Sorin Cârţu nu a avut vreo ocazie de gol, iar Liviu Antal a fost introdus pentru ultimele 20 de minute.

Miercuri, 21 ianuarie, alb-albaştrii vor întâlni gruparea azeră Khazar Lankaran, la care evoluează şi fundaşul român Adrian Scarlatache. Pe 25 ianuarie, Craiova va da piept cu Anji Mahacikala.

 Genclerbirligi Ankara – Universitatea Craiova 1-1

Au marcat: Kaya 20 / Herghelegiu 37.

Teren: „Sport Centrum Titanic”, Belek

Genclerbirligi: Fermat Kaplan (46 Ramazan) – Hakan (66 Ahmet Oguz), Ahmet Calik, Tošić (56 Ferhat), Ugur (56 Ibrahim) – Berat (69 Antal), Doga, Gosso (74 Taylan), Petrovic (77 Mehmet) – Guido, Stancu (56 Marvan). Antrenor: Irfan Buz.

Universitatea Craiova (repriza I): Bălgrădean (32 Straton) – Dumitraş, Avrămia, Frăsinescu, Vătăjelu – Sin, Cârstea, Brandan, Varga – Bawab, Herghelegiu.

Universitatea Craiova (repriza a II-a): Straton (63 Brac) – Dumitraş (73 Cârstea), Acka, Izvoranu, Briceag – Târnăcop, Mateiu, Madson, Manea – Băluţă, Ivan.  Antrenori: Sorin Cârţu şi Emil Săndoi.