Percheziţii la locuinţele unor suspecţi de furturi

0
147

Şase persoane au fost ridicate de poliţiştii craioveni în cursul zilei de marţi, după ce, în timpul unor percheziţii efectuate la domiciliile unora dintre ele, au fost găsite mai multe bunuri suspectate că ar proveni din furturi comise pe raza Craiovei. În plus, în cadrul acţiunii, a fost depistată o femeie dată în urmărire naţională întrucât se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea la care fusese condamnată definitiv.

Poliţiştii Secţiei 1 Craiova împreună cu o grupă de “mascaţi” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, au organizat, marţi, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din locuinţe. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, oamenii legii au descins pe strada “Bucovăţ”, la locuinţele lui Ilie Poenaru, Doina Bambaloi şi Constantin Nicolae Dirivan, toţi din Craiova, unde au fost descoperite mai multe bijuterii din aur pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

De fapt, poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor că bijuteriile cu pricina proveneau dintr-un furt comis de Elena Crudu, de 33 de ani, pe 8 ianuarie a.c., faptă înregistrată iniţial în evidenţa celor cu autori necunoscuţi. Atunci femeia a sustras din locuinţa unei craiovence bijuterii din aur şi argint, un laptop, trei ceasuri, prejudiciul fiind estimat la 33.000 lei. Elena Crudu a fost găsită la una din locuinţele percheziţionate, a fost dusă la sediul Poliţiei împreună cu alte cinci persoane, iar în urma verificărilor efectuate în baza de date poliţiştii au stabilit, în plus, că femeia era dată în urmărire naţională de pe 12 ianuarie a.c.

Elena Crudu avea mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Calafat, întrucât fusese condamnată definitiv la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru furt calificat, astfel ca a fost introdusă în arest. Celelalte cinci persoane ridicate în urma acţiunii au fost lăsate să plece acasă după audieri.