Doljean arestat pentru o “ţeapă” dată unei societăţi din Hong Kong

1
275

Administratorul unei societăţi comerciale din Filiaşi a fost reţinut de poliţiştii craioveni, fiind suspectat că a prejudiciat o societate comercială din Hong Kong cu aproximativ 200.000 de euro. Doljeanul a încasat suma respectivă ca un avans pentru vânzarea unui utilaj minier, pe care, în realitate, nu îl deţinea. Ieri după-amiază, bărbatul a primit mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, în sarcina sa fiind reţinute infracţiunile de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ion Melinescu

În baza unei plângeri primite de la reprezentanţii unei societăţi comerciale din Hong Kong, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor de la IPJ Dolj au deschis un dosar penal în care au demarat cercetări faţă de Ion Melinescu, de 53 de ani, din Filiaşi, administrator al SC Imperium SRL Filiaşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că doljeanul i-a indus în eroare reprezentanţii SC Cargo Trans Limited din Hong Kong, cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un excavator utilizat în industria minieră. Mai precis, Ion Melinescu, un “cunoscut” al poliţiştilor doljeni, care l-au cercetat în mai multe dosare, în anul 2010, a luat legătura cu reprezentanţii firmei din Hong Kong, care erau interesaţi de achiziţionarea unui utilaj minier şi le-a spus că le poate vinde el aşa ceva. După mai multe întâlniri, doljeanul s-a oferit să le arate partenerilor “marfa”, aşa că i-a dus într-o zonă minieră din judeţul Gorj, în apropiere de Târgu Jiu, unde ştia deja că există un astfel de excavator şi le-a spus că este al său, deşi acest lucru era în totalitate fals.

Mulţumiţi de utilaj, reprezentanţii firmei din Hong Kong s-au arătat dispuşi să-l achiziţioneze, cele două părţi convenind asupra preţului de 600.000 de euro. Anul trecut s-au perfectat documentele de vânzare-cumpărare şi, în baza înţelegii făcute, cumpărătorii au virat în contul firmei administrate de Ion Melinescu suma de 200.000 euro, reprezentând avansul. Numai că oamenii au tot aşteptat să primească excavatorul, n-au mai putut să ia legătura cu Melinescu, aşa că au depus o plângere împotriva sa. În urma datelor strânse pe parcursul anchetei, care au confirmat sesizarea primită, marţi seara, poliţiştii de investigare a fraudelor împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au decis să-l reţină pentru 24 de ore, pe baza ordonanţei de reţinere, pe Ion Melinescu, acesta fiind introdus în arest.

Ieri, bărbatul a fost dus Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde procurorul de caz a decis să sesizeze instanţa cu propunere de arestare preventivă în cazul acestuia. Ieri după-amiază, judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au emis bărbatului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, acesta întorcându-se în arestul IPJ Dolj.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.