UE și Ucraina semnează un acord de 100 de milioane EUR pentru reabilitarea școlilor afectate de război

0
152

CE și Guvernul Ucrainei au semnat un pachet de sprijin în valoare de 100 de milioane EUR pentru reconstrucția și reabilitarea unităților școlare afectate de războiul de agresiune la scară largă purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Exact la trei luni de la anunțul făcut de președinta von der Leyen în discursul său din 2022 privind starea Uniunii, Comisia Europeană și Guvernul Ucrainei au semnat un pachet de sprijin în valoare de 100 de milioane EUR pentru reconstrucția și reabilitarea unităților școlare afectate de războiul de agresiune la scară largă purtat de Rusia împotriva Ucrainei. O parte a sprijinului va ajunge la Ucraina prin intermediul partenerilor umanitari ai UE și o altă parte sub formă de sprijin bugetar pentru Guvernul Ucrainei.

Comisia Europeană a alocat aproximativ 14 milioane EUR dintr-un contract în curs cu banca poloneză de dezvoltare „Bank Gospodarstwa Krajowego” pentru achiziționarea de autobuze școlare cu care copiii ucraineni să ajungă la școală în siguranță. Comisia a lansat, de asemenea, o campanie de solidaritate la nivelul întregii UE vizând donarea de autobuze școlare pentru Ucraina, campanie desfășurată prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. În total, circa 240 de autobuze sunt în curs de a fi primite din partea UE și a statelor sale membre. Altele vor urma în curând.

Citiți mai multe pe :https://romania.representation.ec.europa.eu/news/ue-si-ucraina-semneaza-un-acord-de-100-de-milioane-eur-pentru-reabilitarea-scolilor-afectate-de-2022-12-16_ro