Fanii n-au digerat umilinţa, „calma, calma” nu mai ţine, Devis!

0
52

După ruşinea din Ştefan cel Mare, reacţiile suporterilor Ştiinţei, atât pe stadion, cât şi pe site-urile de socializare au fost dure, dar decente, justificate şi încărcate de suferinţă

Jucătorii Craiovei s-au prezentat în Ştefan cel Mare ca şi cum n-ar fi ştiut ce înseamnă un meci cu Dinamo pentru olteni, în timp ce Devis Mangia este depăşit tactic în orice duel, cu atât mai mult a păţit-o cu un omolog versat, precum Rednic. Este a doua umilinţă istorică în era Mangia, după acel 2-5 de la Severin, cu FCSB. Cu determinarea necesară unui astfel de derby şi cu valoarea superioară, jucătorii au reuşit de multe ori să compenseze carenţele tactice ale antrenorului şi să obţină rezultate bune sau măcar să etaleze un fotbal decent. De această dată, alb-albaştrii n-au arătat nimic. Nici voinţă, nici fotbal, nici măcar jenă nu a părut să le fie de modul cum se prezentaseră. Suporterii însă n-au putut trece uşor peste acest masacru. Cei de la stadion, practic cei mai îndreptăţiţi să-şi strige durerea, au avut tăria să facă haz de necaz, scandând în repriza a doua „Să tragem un şut pe poartă!” sau „Campionii, campionii!”. La final n-au mai rezistat şi le-au întors spatele celor care îi reprezentaseră ruşinos pe teren, în timp ce fanii îşi surclasau rivalii în tribune. Mesajele transmise de suporteri pe pagina oficială de fb a clubului au fost şi ele dure, pe măsura celor întâmplate pe teren. Multe îl vizează pe antrenorul Devis Mangia, în privinţa căruia majoritatea fanilor s-au lămurit, şi nu neapărat cu ocazia acestei partide.

Fanii cer capul antrenorului italian

Nu au fost jigniri, ci mesaje transmise din suflet, de suporteri care chiar au suferit pentru această umilinţă, într-un moment în care simţeau că e rândul Ştiinţei să răzbune atâtea decenii de batjocură. Iată câteva dintre miile de mesaje de pe pagina oficială de fb a clubului: „E momentul sa aducem şi noi un antrenor alături de care sa speram la mai mult decât mediocritate. Da, ştiu, am luat o cupa, întâlnind 3 echipe din ligi inferioare. Dar pentru următorul pas, nu e suficient, şi asta e evident de ceva timp, nu de acum”, “Mangia cât vrei să ne mai chinui cu experimentele tale? Eşti limitat ca antrenor. Vrem ca după Sărbători să rămâi la tine în Italia”, “Trebuie să recunoaştem că asta este diferenţa de valoare dintre Mangia şi Rednic. Cred că Craiova trebuie să se despartă de acest italian până nu este prea târziu“, “Vă rugăm să terminaţi cu chemările la meciul următor. Ce să vedem, o echipă vlăguită, care nu joacă nimic şi un antrenor care nu simte jocul şi râde ca un bufon?”, “Dl antrenor, cu tot respectul, dar după meciul cu echipa lui Neagoe am văzut cât puteţi ca tehnician, cu o echipă net superioară ca şi cota de piaţă. Îmi pare foarte rău de suporterii ce v-au însoţit ca să vadă această operă de prost gust. Nu a pierde este ruşinos, ci modul în care pierzi! În rest, calma, calma o sa auzim“, “5 victorii în tot campionatul au cãţeii dintre care una cu noi. Cum dracu se face că echipele care sunt ciuca bătăi în campionat reuşesc sã ne umilească în aşa hal?”, “De câte ori trebuie să vă mai spun că Mangia e cel mai prost antrenor din Liga 1 şi că trebuie dat afară ?! Craiova, nu joacă nimic ca tactică de joc. Câtă minte să-ţi lipsească ca să înţelegi că Mitriţă n-are ce căuta în poziţia de vârf de atac? Victoriile chinuite de până acum, obţinute cu formaţii din subsolul clasamentului, s-au datorat inspiraţiilor sporadice ale lui Mitriţă şi nicidecum ca urmare a unui joc colectiv, gândit strategic“, “Macar i-am prelungit contractul lui Kelic….aşteptăm mâine şi prelungirea lui Briceag sa ne treacă supararea”, “Se răsucesc în mormânt Balaci, Stefanescu şi toţi ceilalţi duşi! Puteaţi pierde cu 3-0 dar nu la Dinamo şi mai ales acum când Dinamo e epava campionatului! Să vă daţi jos tricoul alb albastru şi să cereţi iertare în genunchi suporterilor care au venit pentru voi pe vremea asta până la Bucureşti!”, “Să-i spuneţi lu’ domnu’ Mangia că aşa inferior cum e campeonatu’ nostru, e al nostru şi pentru noi înseamnă ceva. Iar după 0-3 cu dinamo nu continuăm cu calma şi lavorare, ci cad capete. Că aşa e la Craiova şi aşa va fi mereu, indiferent cine are onoarea de a fi antrenor”, “Chiajna, Hermanstadt, Gaz Metan, Sepsi, Botoşani, Dinamo… hm… cam prea multe meciuri ruşinoase pentru o echipă care vrea titlul… sau poate că în realitate chiar nu doreşte titlul”, “Mangia antrenorul anului porcului. Dacă tu spui la interviu că trebuie să întrebi jucătorii ce s-a întâmplat, ţi-ai dat în cap cu firma de antrenor”.