Craiova, deszăpezită cu 47 de utilaje

0
227

Din noaptea trecută și până ieri la prânz, nu mai puțin de 47 de utilaje au fost mobilizate pentru a îndepărta zăpada care s-a așezat pe străzi, astfel încât să se circule, cât decât, bine. Și trotuarele au fost degajate de stratul de omăt, fiind implicați 400 de angajați ai regiilor locale.

Pe fondul ninsorii abundente care a căzut în ultimele 20 de ore, autoritățile locale s-au mobilizat astfel încât străzile din Bănie, chiar și trotuarele, să poată să fie accesibile. Dacă la prima oră a dimineții, doar câteva dintre marile bulevarde – printre care bulevardul Romanești și Calea București – erau degajate de omăt și nu puneau probleme în trafic, acestora li s-a adăugat și străzile principale din cartiere, acolo unde s-a intervenit cu prioritate. Potrivit autorităților, s-a acționat, în aceași măsură, și în zonele de risc din municipiu, precum zonele de pantă, sensurile giratorii, intersecțiile și pasajele. În acțiunea de deszăpezire au fost implicate nu made 47 de utilaje, o mare parte dintre acestea fiind cele care au fost contractate de municipalitate de la alte firme. Pentru a nu se instala poleiul, temperaturile urmând să scadă pe timpul nopții, au fost folosite și aproape 280 de tone de material antiderapant. 

400 de lucrători au curățat trotuarele

De asemenea, începând de dimineață, s-a acționat și pentru degajarea trotuarelor și esplanadelor din municipiu, prin intermediul a peste 400 de lucrători ai SC Salubritate Craiova SRL și ai celorlalte regii și societății subordonate Primăriei Municipiului Craiova, aceștia intervenind cu prioritate în zonele de acces către spitale, instituții publice, unități de învățământ și unități de alimentație publică. Pe de altă parte, Salubritate Craiova, operatorul care are delegată activitatea de deszăpezire, face apel la cetățeni să parcheze autovehiculele astfel încât să nu îngreuneze acțiunea utilajelor de deszăpezire și să depoziteze omătul îndepărtat de pe mașini pe spațiul verde din apropiere sau, dacă nu este posibil, în grămezi, la marginea trotuarului, astfel încât să nu fie afectată circulația pietonală sau pe carosabil, lângă bordură, astfel încât să nu fie afectată circulația autovehiculelor și scurgerea apei în sistemul de canalizare. Cei care dețin spații comerciale au și ei obligația de a îndepărta zăpada din dreptul acestora.