Continua discutiile privind o posibila lupta intre Floyd Mayweather si Khabib Numagomedov

0
238

Provocarea lansata de rusul Khabib Nurmagomedov dupa castigarea meciului cu Mc Gregor si acceptata de Floyd Mayweather prin intermediul retelelor sociale parea sa fi fost data uitarii, cel putin in media.

Asta pana de curand, cand intr-o declaratie preluata de SkySports.com, tatal luptatorului MMA a declarat ca fiul sau l-ar invinge cu usurinta pe boxeur-ul american, ba, mai mult, l-ar ,,inghiti” pe acesta ,,ca un sarpe” daca lupta ar avea loc”

,,Khabib nu-i va da nicio sansa, il va inghiti pur si simplu, ca un sarpe care isi inghite prada; daca se vor lupta in habitatul lui Khabib, Floyd va fi doar o prada”. Abdulmanap Nurmagomedov a continuat: ,,Daca  Floyd se va muta la MMA, el nu ar avea nicio sansa din primul minut al luptei”.

In octombrie, rusul si-a aparat titlul intr-un meci cu irlandezul Connor McGregor. Victoria obtinuta in runda a patra a fost urmata de o bataie intre rus si staff-ul irlandezului, dar si intre membri ai celor doua echipe. Desi se afla inca sub ancheta dupa acest incident, Nurmagomedov l-a provocat pe Floyd Mayweather, pentru a afla care este cel mai bun luptator, ambii sportivi fiind neinvinsi la disciplinele in care activeaza.

Khabib Nurmagomedov este un luptator de arte martiale mixte, in varsta de 30 de ani, si a castigat toate cele 27 de meciuri disputate in cadrul organizatiei UFC, 17 dintre ele inainte de limita. El este campion mondial la categoria usoara.

La 41 de ani, Mayweather a castigat toate cele 50 de meciuri de box profesionist pe care le-a disputat, de-a lungul timpului fiind campion mondial la cinci categorii diferite. El s-a retras de trei ori din activitate, ultima data dupa meciul disputat in 2017 cu Connor McGregor. Ani la rand cel mai bine platit sportiv din lume, Mayweather a luat in serios provocarea lansata de Nurmagomedov. El acceptat sa lupte pe 31 decembrie in Japonia, cu Tenshin Nasukawa, un tanar luptator de kickbox si MMA, care, la cei 20 de ani ai sai, este neinvins in cele 27 de meciuri disputate. Desi nu s-a specificat care vor fi regulile luptei, este posibil ca aceasta sa se dispute pe reguli de lupte, pentru a-i oferi lui Mayweather o imagine a posibilitatilor sale intr-un meci de arte martiale.

,, Pot sa concurez pe regulament de lupte, putin, si pot sa o fac pe reguli de box mult mai mult. Vom vedea. Pot sa fac orice, daca imi fixez mintea sa o faca. Despre categorie și regulament, vom mai discuta. Oferim oamenilor ceva ce nu au mai vazut”, este declaratia americanului.

Desi staff-ul rusului a anuntat data de 4 mai 2019, meciul dintre Nurmagomedov si Mayweather nu a fost confirmat. Presedintele UFC, Dana White a declarat ca nu va fi de acord ca un sportiv care are contract cu organizatia sa lupte dupa alte reguli. Conform acestuia, un meci intre rus si american este posibil doar pe reguli de arte martiale mixte.

Ca intotdeauna, tot ce are legatura cu Mayweather se vinde bine. Sunt unele agentii de pariuri online care au introdus deja in oferta acest meci, ca urmare a popularizarii artelor martiale, dupa meciul dintre Mayweather si McGregor. Daca veti intra pe acest site de analiza si predictii sportive, veti gasi cele mai noi stiri despre artele martiale mixte si informatii despre cele mai importante lupte.

Sunt multe evenimente care ii fac pe iubitorii sporturilor de contact sa spere la un meci intre cei doi mari sportivi. Pentru ca acesta sa aiba loc, este obligatoriu ca americanul sa castige meciul din ,,Superarena” din Saitama.