Norvegia câştigă pentru a şaptea oară Eurohandbal

0
231

Echipa feminină de handbal a Norvegiei a cucerit al şaptelea său titlu continental, la Goteborg, după ce a învins Olanda cu scorul de 30-29 (15-15), în finala Campionatului European din Suedia. Partida a fost echilibrată, dar norvegiencele s-au desprins la 5 goluri cu un sfert de oră înainte de final. Olanda a recuperat şi a avut ultimul atac şi şansa de a continua finala în prelungiri. Norvegiencele au faultat dur, dar arbitrul nu a dictat 7 metri pentru Olanda şi cartonaş roşu norvegicencei, aşa cum prevede noul regulament. Imediat, Snelders pur şi simplu i-a aruncat mingea în picior coechipierei Groot şi totul s-a sfârşit.

Pentru Norvegia, cele mai multe goluri în finala le-a marcat golgheterul competiţiei, Nora Mork, 12, în timp ce la olandeze cele mai bune marcatoare au fost tocmai cele implicate la ultima fază: Snelders(6) şi Gooot (5).

Cristina Neagu a fost aleasă în cea mai bună echipă a turneului şi a terminat pe locul 3 în ierarhia golgheterilor, depăşită de Mork şi Stige Jorgensen.

Norvegia, campioana mondială şi europeană en titre, mai câştigase aurul la Europene în 1998 (în Olanda), 2004, 2006, 2008, 2010, 2014.

În finala mică, Franţa a învins Danemarca, scor 25-22.