Program de colinde prezentat de copii cu afecțiuni oncologice

1
333

Proiectul educațional de voluntariat și filantropie „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi!”, inițiat de pr. prof. Constantin Mladin, profesor la disciplina Religie în cadrul Școlii Gimnaziale Filiași, a ajuns la final. Cu acest prilej, astăzi, un grup de copii cu afecțiuni oncologice, aflați sub tratament la Spitalul Județean de Urgență, va prezenta un program de colinde, poezii și o scenetă specifică sărbătorilor de iarnă bătrânilor din Centrul pentru persoane vârstnice „Renașterea”, urmând ca persoanele implicate în acest proiect să îi viziteze pe copiii din Secția de Oncopediatrie al Spitalului nr. 1, pentru a le dărui cadouri de Crăciun. Acțiunea se va derula cu sprijinul pr. Marcel Răduț Seliște, slujitor la Paraclisul „Sfântul Luca” din cadrul unității spitalicești.

Proiectul „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi!” și-a propus antrenarea elevilor de la Şcoala Gimnazială Filiaşi şi de la Şcoala Gimnazială  „I. Gh. Pleșa” din localitatea Almăj într-o acțiune de voluntariat şi filantropie creştină, prin dăruirea benevolă de cărţi de colorat și de poveşti, creioane colorate şi jucării copiilor internaţi la Secţia de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Judeţean Craiova, în perioada sfintelor sărbători de iarnă.

Întregul proiect este  coordonat de pr. prof. Constantin Mladin, profesor de Religie la Școala Gimnazială Filiași și inspector social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, împreună cu prof. Alin Mondescu, directorul Școlii Gimnaziale Filiași, prof. Simona Bogdan, director educativ la Școala Gimnazială Filiași, prof. Luciana Dinu, prof. Ana Vlad și prof. Cristina Ion, cadre didactice la Școala Gimnazială Filiași.

La ideea acestui proiect s-au alăturat Corul Parohiei „Craiovița I” dirijat de  pr. prof. Marius Lunganu, care va susține un recital de colinde, elevii preșcolari de la Grădinița „Paradisul copiilor” îndrumați  de Aurelia Sava, director al unității de învățământ preșcolar, și de educatoarele Eugenia Moară și Florina Ciora, care vor prezenta sceneta „Nașterea Domnului”, și un  grup de elevi de la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, îndrumați de prof. Ileana Boldișor, care va oferi un recital de colinde instrumental și vocal.

„Scopul proiectului este acela de a arăta că există valori pe care nu le evidențiem tot timpul, cum ar fi empatia, bunătatea, iubirea față de cei care sunt semenii elevilor noștri și care nu sunt dați  uitării, fiind încurajați să lupte pentru a-și dobândi vindecarea”, a subliniat părintele Constantin Mladin.

1 COMENTARIU

  1. Cuvântul ,, comiliton” , cf.DEX , este un cuvânt învechit , d-le autor de articol ! Ar trebui să folosiți neologisme sau, mai practic,cuvinte pe înțelesul majorității , că nu toată lumea a făcut o facultate de filologie sau lingvistică să știe că acest cuvânt înseamnă de fapt ,,coleg de studii universitare” !!

Comments are closed.