InstaCraiova, The Festival, finalist la Gala Tineretului din România

0
360

InstaCraiova, The Festival, proiect organizat de Asociația April Hub, este finalist la Gala Tineretului din România, secțiunea „Cultură”!

Ne bucurăm foarte mult să ne numărăm printre cei trei finaliști la Gala Tineretului din România, mai ales pentru că ultimele două ediții s-au transformat într-un festival de tineret de două zile, fiind o provocare pentru noi să le organizăm într-o perioadă pandemică.”, ne spune Andreea Melinescu, inițiatorul proiectului.

Până pe 21 noiembrie puteți sprijini proiectul, în cursa pentru premiul de popularitate, cu un vot la adresa: https://www.galatineretului.ro/membru/instacraiova-the-festival/.

InstaCraiova a luat naștere în 2016, ca un proiect fotografic dedicat pasionaților de arte vizuale și Instagram, însă din 2020 s-a transformat într-un festival de tineret în aer liber, timp de 2 zile, evenimentele fiind gratuite.

Nu este singura nominalizare, ediția din 2020 a fost nominalizată la Gala Societății Civile”, la categoriile Artă și Cultură și Proiecte pentru Tineret, fapt ce ne-a onorat să fim alături de organizații mult mai puternice din țară, iar ediția din 2017 Premiile Webstock, categoria Social Media Projects.”, adaugă Andreea Melinescu.

Ediția din 2020 a festivalului a însumat 4 ateliere de fotografie, 3 seminare, 4 expoziții, 2 spectacole, dar și sesiuni de muzică, ateliere creative și diverse demonstrații, iar ediția din 2021 a însumat 11 ateliere din zona artelor, fotografie, teatru, dans, muzică, artă digitală, dar și a tehnologiei, 3 seminare, 4 expoziții, 4 concerte, o instalație de video mapping și alte evenimente conexe.

Luna aceasta am început să conturăm ediția din 2022, probabil va avea loc tot la începutul lunii septembrie, sperăm în condiții normale, și vrem să ne axăm și mai mult pe promovarea tinerilor artiști, oferirea unui cadru în care ei se pot exprima, dar și pe artă digitală, cu accent pe NFT-uri, și  vom continua atelierele creative, de fotografie și nu numai, și tradiționala expoziție InstaCraiova, cu fotografii selectate de pe Instagram, ce poartă hashtagul #InstaCraiova. Fapt pentru care invit tinerii pasionați de fotografie, ce au un profil public de Instagram, să posteze fotografii cât mai creative sub hashtagul #InstaCraiova, și ele vor face parte din expoziție. Până la festival, vom mai organiza câteva evenimente conexe, atât ateliere, cât și evenimente prin care să socializăm și să creștem această comunitate.”, povestește Andreea.