Şedinţă cu trădări pe partea dreaptă : Daniela Barbu și Aurelia Filip, viceprimari ai Craiovei

1
988

Alianţa PNL – USR Plus de la CLM Craiova nu mai deţine majoritatea…Întrebarea logică ar fi, dacă a deţinut-o vreodată ?! Minunea a durat doar câteva zile. Reveniţi cu picioarele pe pământ, liberalii, useriştii şi colegii lui Dacian Cioloş au conştientizat că şi ei pot fi pentru o zi “Mihaela, dragostea mea !”.  “Istoria trădării la români” se scrie şi astăzi. La o simplă răsfoire a istoriei românilor, de la Burebista încoace, oricine poate observa foarte ușor cum s-au trădat românii între ei, despre politicieni nici nu mai poate fi vorba.  Consilierului local PNL Craiova, Dan Diaconu,finul fotbalistului Pavel Badea, nu i-au trebuit prea multe argumente, au fost suficiente doar câteva semne pe sub masă ca să  treacă cât ai clipi din ochi de partea social-democraților și a PER. Asta s-a întâmplat astăzi, în timpul ședinței extraordinare a Consiliului Local Craiova, după ce supleanții au depus jurământul. Totul s-a petrecut natural, liberalii nu au fost chiar atât de surprinşi, mai şocaţi au fost tinerii de la USR Plus, care de-a lungul campaniei au fost acuzaţi că ar face trădari. Numai că trădătorii erau la cei care strigau…trădare. Înainte de votul pentru alegerea președintelui de ședință, Dan Diaconu s-a ridicat de lângă colegii săi din alianța și a trecut lângă cei de la PSD și PER, semnalul fiind dat că s-a rupt lanţul de iubire şi că nu mai are nicio legătură cu dreapta şi liberalismul. Consilierul fugar a răsturnat astfel toate calculele şi a întors  situația în favoarea PSD-PER. Alianța PNL-USR-PLUS a rămas, astfel, în minoritate, adică, cu un consilier minus, iar scorul a devenit  14  la 13, dar pentru PSD-PER. Gestul consilierului local Dan Diaconu a produs şi un cutremur de 4,5 pe scara Richter, scoţându-i de urgenţă pe consilierii locali de dreapta din sală, dar şi din minţi. Şi pentru că nimic nu mai era de spus, Lucian Dindirica, preşedintele de şedinţă, a dat citire comisiilor de specialitate.

Aseară aveam doi viceprimari, în persoana lui Marian Vasile – PNL şi Cezar Drăgoescu – USR-Plus, după matematica de partid. Astăzi, s-au amestecat cărţile, s-au reîmpărţit şi au ieşit alţi viceprimari, de data asta aleşi democratic, prin vot. În urma propunerilor avansate, respectiv Aurelia Filip și Daniela Barbu, ambele de la PSD, și Marian Vasile, de la PNL, si Cezar Drăgoescu, de la USR-PLUS, consilierii au mers pe mâna doamnelor. Viceprimarii aleşi sunt aşadar :  Daniela Barbu și Aurelia Filip, cu câte 14 voturi obținute de fiecare. Marian Vasile și Cezar Drăgoescu au obținut câte 13 voturi.  “Rușine, Dan Diaconu, ți-ai bătut joc de toată munca noastră! Rușine!”, i-au strigat foştii colegi şi parteneri de coaliţie, după ce consilierul-trădător a ieșit din cabina de vot. Şi cu asta, povestea s-a încheiat. Desigur, e cu happy end, se putea şi mai rău. Tot astăzi s-a decis şi cine este viceprimarul care va prelua atribuțiile de primar, în situația în care se impune – Daniela Barbu.

1 COMENTARIU

  1. carevasazica, consilierii astia locali sunt asa, ca pielea cracilor de pui … un fel de jokeri cu intrebuintare comuna … azi e una, maine e alta, nicio diferenta-n viata dumnealor … lefurile si le iau, invartelile personale le fac … cum ar veni, care da mai mult, de ala vorbesc … ca lumea … ce misto traim noi pe-acilea de nici nu stiam …

Comments are closed.