Braconaj oprit cu focuri de armă, la Teasc

0
331

Noaptea trecută, pe un fond de vânătoare din comuna Teasc a izbucnit un scandal între cinci paznici de vânătoare şi mai mulţi braconieri. În urma conflictului, doi bărbaţi au ajuns la spital – un paznic , care a suferit leziuni, şi un braconier, cu plagă împuşcată.

Unul dintre paznici, în vârstă de 23 de ani, a anunțat poliția că, în timp ce executa serviciul de patrulare împreună cu alți 5 paznici de vânătoare, au depistat mai multe persoane care braconau.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Cosoveni, precum si polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Pericoase Dolj, care au stabilit faptul că în extravilanul comunei Teasc ar fi izbucnit un conflict între paznicii de vânătoare și persoanele depistate, în urma căruia un barbat de 45 de ani, paznic de vânătoare, a suferit leziuni pentru care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale, fiind transportat la spital de către un echipaj SMURD, conștient și cooperant”, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infrațiunilor de braconaj cinegetic și ultraj, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.

Ulterior, la Unitatea Primiri Urgențe s-a prezentat și un bărbat de 35 de ani, în vederea acordării de îngrijiri medicale pentru o plagă împușcată. Politistii au stabilit că în timpul conflictului, paznicul de vânătoare care a anunțat scandalul ar fi tras două focuri de avertisment în aer și unul către barbatul de 35 de ani cu arma utilitară de pază deținută de acesta ca armă de serviciu. Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, cazul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care a dispus efectuarea unor activități de cercetare penală sub directa coordonare. De asemenea, au fost provocate distrugeri și unui autoturism.